Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Lejár a műszaki vizsga novembe...

Lejár a műszaki vizsga novemberben, de közben eltört a lábam. Mit lehet tenni, ha senki nem viheti el a családból, mert csak én tudok vezetni?

Figyelt kérdés
2015. nov. 1. 19:20
1 2 3
 11/22 egySanyi ***** válasza:
33%

Például itt egy szerviz ahol kérik:

[link]

"Amennyiben a vizsgára a gépjárművet nem a forgalmi engedélyben feltüntetett Tulajdonos hozza, a vizsgáztatáshoz meghatalmazás szükséges, melyeket az alábbi linkekről tölthet le:"

2015. nov. 1. 21:18
 12/22 anonim ***** válasza:
38%

"Például itt egy szerviz ahol kérik:"

Ez nem jogszabály, hanem egy szerviz saját elvárása.

Természetesen egy szerviz kérhet ilyent, de nem erről volt szó. Ez csak a vizsgára vonatkozik, nem a közúti forgalomban részvételre.

2015. nov. 1. 21:23
 13/22 egySanyi ***** válasza:
41%
Persze, hogy a vizsgára vonatkozik hiszen az eredeti kérdés is kifejezetten a vizsgára vonatkozott.
2015. nov. 1. 21:34
 14/22 SándorÚr ***** válasza:

akkor megállapodhatunk abban, hogy a törvény nem írja elő, de a vizsga bázisok kérik...?

Mint pl a debreceni nkh-nál kivan írva, hogy "csak járó motorú jéprárműveket vizsgáztatunk" vagy valami ilyesmi, pedig a rugózáshoz, lengés csillapításhoz, fékrendszerhez elvileg kevés köze van a járó motornak

2015. nov. 1. 21:51
 15/22 egySanyi ***** válasza:
Járó motor nélkül nehéz lenne mérni a füstölést (környezetvédelmi...)
2015. nov. 1. 21:56
 16/22 SándorÚr ***** válasza:
olyankor nulla
2015. nov. 1. 21:58
 17/22 anonim ***** válasza:

"akkor megállapodhatunk abban, hogy a törvény nem írja elő, de a vizsga bázisok kérik...? "

Finomítsuk: kérhetik!

Amiről én beszéltem az az, hogy kell-e meghatalmazás ahhoz, hogy valaki más járművét vezesse.

Feltehetőleg félreértettük egymást.

2015. nov. 1. 21:59
 18/22 egySanyi ***** válasza:

"Amiről én beszéltem az az, hogy kell-e meghatalmazás ahhoz, hogy valaki más járművét vezesse."

Finomíthatnánk még ezen is mert bizonyos esetekben mégis kell,ha például el szeretnéd hagyni az országot más járművével akkor is kellene a meghatalmazás.

2015. nov. 1. 22:07
 19/22 SándorÚr ***** válasza:
jó mind1 hagyjuk az egésszet rohadjon meg az összes nkh-s meg kpm-es, soron kívül tarkón lőni mindegyiket és kész
2015. nov. 1. 22:11
 20/22 anonim ***** válasza:

Kedves óvodások, ha befejeztétek a vitát a játékdömper felett, akkor bemásolok egy bejegyzést az illetékes kormányhivatal oldaláról:

2013. május 17-től a műszaki vizsgák esetén már nem kötelező az írott formában történő meghatalmazás a képviseleti jogosultság igazolására. Az üzembentartó képviseletét külön okirat kiállítása nélkül is elláthatja az a személy, aki rendelkezik a járművel és annak hatósági engedélyével, valamint az üzembentartó helyett képes biztosítani a jármű vizsgálatának elvégzéséhez szükséges feltételeket.

Van még kérdés? Nincs? Köszönöm!

2015. nov. 2. 13:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!