Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Lejár a műszaki vizsga novembe...

Lejár a műszaki vizsga novemberben, de közben eltört a lábam. Mit lehet tenni, ha senki nem viheti el a családból, mert csak én tudok vezetni?

Figyelt kérdés
2015. nov. 1. 19:20
1 2 3
 1/22 egySanyi ***** válasza:
100%
Nem kötelező a családból vinni, meghatalmazással bárki viheti (barát, autószerelő, postás...)
2015. nov. 1. 19:22
 2/22 anonim ***** válasza:
77%

Elviszi a szerelőd. Milyen meghatalmazás? Egy másik kérdésben most fejtettük ki többen, hogy nem kell ilyen. Én még az életben nem írtam meghatalmazást és három autó van a nevemen, elviszi a szerelő, odaadod a papírokat, édesanyád neve, születési adataid, személyi igazolvány száma és annyi.

Ha ennyiből nem tudja megoldani, keress másik szakit.

2015. nov. 1. 19:29
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Szólsz szerelőnek, és megbizásos alapon-papírjaid, lakcím kártya, gk kötelező legyen befizetve, és OK!
2015. nov. 1. 19:30
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
És nincs egyetlen ismerősöd sem, akinek van jogsija?
2015. nov. 1. 19:32
 5/22 SándorÚr ***** válasza:
21%
legálisan kell megatalmazás. Ha szólsz a sarki szerelő Józsiéknak ők örömmel intéznek neked mindent emiatt ne fájjon a fejed.
2015. nov. 1. 20:02
 6/22 anonim ***** válasza:
38%

"legálisan kell megatalmazás" - Nem igaz.

Mutass már egy linket arról a jogszabályról, ami ezt szerinted előírja!

Egy gépjármű jogszerű használatát a forgalmi engedély igazolja.

2015. nov. 1. 20:24
 7/22 SándorÚr ***** válasza:
28%
Kamionsöfőrként baromisok nyergesvontatót és félpótkocsit vizsgáztattam. Vicces, de a személy autómat mindig a legjobb haverom vitte vizsgázni aki autószerelő műhelybe dolgozik. De az biztos, hogy minden eggyes esetben kellett meghatalmazást írni
2015. nov. 1. 20:30
 8/22 anonim ***** válasza:
51%

"De az biztos, hogy minden eggyes esetben kellett meghatalmazást írni" - Nem kell.

Közel két évtizede vagyok rendőr. Hidd el, tudnám ha kellene!

Egyszerűen nem létezik olyan jogszabály, ami ezt előírná!

De befejezem a vitát. Aki szerint tévedek, az adja meg az erre vonatkozó jogszabályt!

2015. nov. 1. 20:44
 9/22 egySanyi ***** válasza:
46%
Párszor vitettem már a szerelőmmel és mindig írt meghatalmazást, Szegeden én is vittem a családban másét, egy lakcímen meg azonos családnévvel nem kellett, de eltérő lakcímnél már volt amikor kérték a meghatalmazást. Természetesen bejelentkezésnél részletesen rákérdeztem nehogy vaktában fussam a kört.
2015. nov. 1. 20:56
 10/22 anonim ***** válasza:
54%

"Kamionsöfőrként baromisok nyergesvontatót és félpótkocsit vizsgáztattam. Vicces, de a személy autómat mindig a legjobb haverom vitte vizsgázni aki autószerelő műhelybe dolgozik. De az biztos, hogy minden eggyes esetben kellett meghatalmazást írni"

Szia kolléga. Képzeld én is egy rakat kocsit (kamiont, pótkocsit, jelenleg három személyautó van a nevemen) vizsgáztattam életemben és soha, eGYetlen esetbeN sem írtam meghatalmazást. Különös, minden járgány levizsgázik mégis.

2015. nov. 1. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!