Egy éve nem fizetek teljesítményadót. Senki nem zakltat ezügyben. Mit csináljak?
Szóval az van, hogy 2009. március 16-án kaptam meg a csekket, de elkeveredett. Gondoltam, sebaj, majd küldenek másikat, általában így szokott lenni az elmaradt befizetéseknél, hogy küldenek felszólító levelet meg még egy csekket. Hát nem küldtek. Azóta szépen feledésbe is merült a dolog. Senki semmit nem küldött nekem ezzel kapcsolatban. Ma amúgy megtaláltam a csekket :D Befizessem, aztán majd kiderül, mi lesz? Elveszni nem fog a pénzem? Vagy menjek be az apehba vagy valami?
Adózni akarok! :D
igazából, az APEH nyilvántartásában, te bent vagy, így ha nem érkezik meg a pénz amit ők várnak úgy lépéseket fognak tenni az ügyben.
Először nyilván felszólítást küldenek, majd adott esetben büntetéssel egybekötött vizsgálatra számíthatsz.
Csak mert tökjó fejek.
Bocs a kifejezésért, de nagy szarban vagy!
A helyi önkormányzat levelében le volt írva: ha nem teljesíted március 16.-áig a befizetést, abban az esetben késedelmi pótlékot kell fizetned, amit bankszámlaszámra kell utalnod, a jegybanki alapkamat kétszeresének 365-öd részével számolva. Ha egy éve nem fizetsz súlyadót, akkor pl. 15.000 Ft éves díj esetén egyszer ki kell fizetned a teljes, múlt évi teljesítményadót, illetve ennek a kamatát, ami kb. 3-4000 Ft. Az ideit ettől függetlenül is meg kell kapnod.
Mindenképpen fizetned kell, magadnak kell gondoskodni róla, minél később fizetsz, annál többet kell majd! Telik az idő....
A teljesítményadót nem az APEHnél kell befizetni.
Más, ne hidd hogy elfelejtették. Nekünk egy 2 hetes késésért felszámították a késedelmi kamatot.
Ha gondolod várd ki, hátha pár év múlva eszükbe jutsz és akkor rendesen fizetned kell:-)
1200Ft-os csekkről van szó, arra olyan sokat csak nem kell fizetnem :D
Nagykanizsai a bejelentett lakcímem, muszáj ott mennem az önkormányzatba? Csak mert amúgy Budapesten élek, maximum hétvégén vagyok Kanizsán.
A másik kérdésemre valaki tud választ? Mi lesz, ha befizetem az 1200-as csekket? Elképzelhető, hogy akkor eszükbe jutok, és megkapom utána a következőt kamatostul?
Itt keresd meg az adó osztályt,keres egy ügyintézőt,hívd fel és érdeklődj.
Aztak*rva.. Ennyi aktakukacot egy ilyen kis városnak!
Köszi a linket amúgy.
A járművet a forgalomból már kitiltották!
Ennek tudatában add el!
Na pá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!