Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » El van írva a forgalmi, akkor...

Atírka kérdése:

El van írva a forgalmi, akkor is nekem kell fizetni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tegnap volt az autóm vizsgázni minden rendben ment kivéve egy dolgot. A forgalmiba el van írva a környezetvédelmi sorolás 04-nek kellene szerepelni a v9-nél, de 02 van. Azt mondta a vizsgabiztos, hogy ki kell javíttatni az okmányirodába.

Most, hogy nem én vagyok a hibás akkor így ingyenes lesz az új forgalmi? Így ez véget nem tettek a rendszámomra műszaki érvényesítő matricát csak leszedték a régit. Jármű műszaki adatlapot kaptam. Evvel lehet közlekedni míg nem intéződik el az okmányirodába az új forgalmi meg a matrica?

2015. júl. 25. 15:43
 1/10 anonim ***** válasza:
Neked kell fizetned mindent és ha matrica nélkül használod az autót, állandóan megállítanak majd a zsaruk. Nálam a motorkód volt elírva.
2015. júl. 25. 16:40
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségedet.
2015. júl. 25. 18:19
 3/10 anonim ***** válasza:
Próbálj meg az asztalra csapni, hátha sikerül ingyen megcsináltatni. Nálam az asszony ment be elintézni, simán kifizettették vele az új forgalmi és törzskönyv árát.
2015. júl. 25. 18:39
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Bosszantó az egész az ember nem hibás és akkor is fizessen. Na majd kiderül hétfőn.
2015. júl. 25. 18:48
 5/10 anonim ***** válasza:
Én ugyan így jártam.Ingyen cserélték a forgalmit,csak a matricáért kértek 585 Ft-ot.
2015. júl. 25. 20:59
 6/10 anonim ***** válasza:

Tudnod kell, hogy változtak a környezetvédelmi besorolás így a legtöbb autó kedvezőbb kategóriába került, és ezzel együtt a matrica színe is változik (a tiéd nem piros lesz, hanem kék)

Besétálsz az okmányirodába hónod alatt a hátsó rendszámmal, 10 perc alatt kitöltik az új forgalmit (vigyél kártyát, ha nem akarsz a postán sorba állni!), kifizetsz 585 Ft-ot, és örülsz!

2015. júl. 25. 21:05
 7/10 anonim ***** válasza:
Azt se felejtsem el megemlíteni, hogy egy fél doboz cigi áráért cserébe ezután már szmogriadó alatt is közlekedhetsz az autóval!
2015. júl. 25. 21:10
 8/10 A kérdező kommentje:
Szia! Köszi a választ. A környezet védelmi sorolás matricán nem piros hanem kék. A műszaki matricámat kaparták le, és a környezet védelmi sorolás az jó a rendszámon csak a forgalmiba nem. Ez most derült ki vizsgán. Az hogy el van írva a forgalmiba az nem az én hibám.
2015. júl. 25. 21:25
 9/10 anonim ***** válasza:

Mi úgy vettünk egy benzin-gázos Lada Nivát, hogy a forgalmiban "hibrid" szerepelt...

műszaki után ingyen cserélték a forgalmit, hisz az okmányiroda hibázott valamikor korábban.

2015. júl. 26. 11:18
 10/10 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm mindenkinek a hozzászólásait. Ingyen csinálták a forgalmit a matricáért fizettem 585ft-ott. :)
2015. júl. 29. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!