Mire számíthatok a hatóságoktól?
Én egy ilyen autót messzire elkerülnék, mint vevő.
Adás-vételi hivatalosan meg van kötve, ugye?! Ezután az eladó nem felelhet azért, hogy Te nem irattad át. Nem vagyok jogász, de ha én kapnék egy felszólítást (mikulás miatt) egy olyan autó miatt, amit már régen eladtam, akkor azonnal bemutatnám az adás-vételit. Utána elkezdünk pereskedni ... kiderül az igazság és még a perköltség is a tiéd lesz.
Mivel nincs a neveden, nem adhatod el.
Az eladás nem csupán annyi, hogy odamegy a vevő, és kifizeti neked a vételárat.. eddig akár még el is lehet jutni, vannak tájékozatlanok, hiszékenyek.
Az okmányiroda visszadobja a papírokat azzal a megjegyzéssel, hogy az eladó nem tulajdonos, nincs joga eladni az autót.
Innentől vagy visszaadod a vevőnek a pénzt, vagy rendőrségi ügy lesz, s az eljárás végén köteleznek a vételár visszafizetésére, megfizettetik a perköltséget, a felhalmozott bírságokat, plusz büntetéseket rónak ki...
Akkor nem az lenne a legtisztább, ha bemennél az okmányirodába és ott megkérdeznéd, hogy jelen formában el tudod-e adni az autót?
Az okmányiroda csak tulajdonosnak ad ki információt, ha a vevőnél bukik ki, hogy az autó nem átíratható, jobb esetben visszaküldik hozzád, rosszabb esetben azonnal rendőrségi ügy lesz.
Továbbra sem tiszta, hogy kinek a nevén van az autó, ki a tulajdonos... ha nem te, akkor nem tudod jogszerűen eladni.
"Elszeretném adni a SEAT IBIZA gépjárművemet"
"nem irattam át"
Akkor nincs járműved, amit eladhatnál...
Egy adás vételit sem tudsz írni, mert nincs a neveden törzskönyv, forgalmi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!