Nem vagyok tisztában a kötelező biztosítással. Máj. -27-én vettem egy használt autót, amire juni. -4-én kötöttem biztosítást. +5000Ft-ot fizettem bírság v. késedelem az átírás miatt. Miért? Az okmányirodában 14 nap átíratást mondtak.
Figyelt kérdés
2015. jún. 4. 13:25
1/2 anonim válasza:
Nem bírság, hanem fedezetlenségi díj. Azokra a napokra, amikor nem volt biztosítás a kocsidon. Érdemes lett volna az adás-vétel napján kötnöd a biztosítást is.
Az átírásra valóban 15 napod van, de biztosítás nélkül nem közlekedhetsz.
2/2 anonim válasza:
Igen, fedezetlenségi díjat fizettél, mert az eltelt idő alatt nem volt a gépkocsinak kötelező felelősségbiztosítása.
A fedezetlenségi díj napi összege 270 Ft - 630 Ft, a motor teljesítményétől függően.
Ehhez még ezekre a napokra arányosan ki kellett fizetni a baleseti adót is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!