Elfelejtettem biztosítót váltani és kicsúsztam a 30 nappal a lejárta előtti lemondási határidőből, mit tehetek még?
Igen ez járható út. De ! nem tudom, hogy mennyibe kerül az üzembentartói bejegyeztetés.
Ha már üzemben tartói megoldással szeretnéd megoldani a szituációt, akkor keres valakit aki egy minél kisebb faluban lakik, minél kisebb faluban van az állandó lakcíme bejegyezve.
Pl. Egy x -y autó ha a tulaj nagyobb városban laki 10 - 20 ezer ft-tal többet fizet KGFB-t mintha ugyan arra az autóra egy falusi tulaj/üzemben tartó kötné meg a KGFB-t.
Tegyél egy próbát és nézd meg a kalkulációt a neten elérhető kalkulátorral. Írd be az összes adatot mit kér a kalkulátor miután megkaptad az ajánlatot, hogy mennyibe kerül az éves díj, csináld meg újból a kalkulációt egy kitalált, fals lakóhely címmel. Meglepődsz a különbségen.
Tavaly így voltam én is.
Ha mégis marad minden a neveden akkor annyit tehetsz a kedvezményesebb ár ért hogy nem negyedévesen fizetsz hanem félévente és minden elektronikus legyen,tehát a biztosító vonja le a számládról a pénzt mikor esedékes.
nekem ez így 20%-al vittel lejjebb az árát.
/Most egy körből kimaradsz, de jövőre légy résen./
Az a baj hogy ilyenkor nem csak annyi van hogy nem a legkedvezőbbet választod hanem a meglévő is jó drága lesz.
Nekem pl 33ról ugrott 55-re.
Hogy milyen logika van ebben nem tudom,mikor felhívtam őket ők sem tudták megindokolni miért drágult ennyire.
"családon belül" ez pontosabban: egyeneságbeli leszármazott.
(legalábbis, ha 6000 Ft-ból meg akarod úszni az átírást.)
Ezek alapján én ezt tenném: hétfőn bemenni az okmányirodába, hogy az üzembentartó valamelyik szülőd, természetesen az üzembentartói szerződést már magatokkal vinni. Ezt jelenteni a mostani biztosítónak, hogy a szerződésed érdekmúlással megszűnik.
Másnap egy új üzembentartóival ismét bemenni az okmányirodába, hogy az üzembentartói jogot visszavonod. Így valamely szülőd nevén volt 1-2 napig kgfb, Te pedig köthetsz az olcsóbb díjon szerződést.
Akár nálam is, ha írsz privátban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!