Befizettem a kötelezőt- mégis megszüntették?
A fedezetlenségi díjat (a napi kb 300Ft-ot) egészen addig a napig kell majd kifizetned, amíg új biztosítást nem kötsz. Apropó kötsz. A biztosítást az üzembentartónak kell megkötnie, ha nincs külön üzembentartó, akkor természetesen a tulajdonos számít annak. Eladhatod az autót, ilyenkor az eladás napjáig fogják követelni a fedezetlenségi díjat. Régen egy üzembentartó-váltással el lehetett kerülni ezt a díjat, de kb 2 éve módosították a szabályokat, azóta nem.
(PS: én nem az a Koplárovics Béla vagyok, sőt még a valódi nevem sem ez, csak bírom a srácot. Mondjuk akkoriban még én is rúgtam a bőrt...)
"továbbá azt se képes átkonbertálni a csökönyös agyam hogy ha egyszer megszüntetik a biztosítást és közlik hogy ők semmit nemfognak senkinek kifizetni ha balesetet okozok akkor milyen napi akárhányszáz forintot követelnek???"
ez a pénz nem a biztosítóé lesz, hanem megy tovább a Kártalanítási számlának, akik fizetik a károsultak kárát, ha a károkozónak nem volt kgfb-je vagy ismeretlen a tettes és súlyos személyi sérülés is történt.
van a megszűnésről papírod? (nekem sehogy nem kerek a történet...)
ha bemész a biztosítóba, kb. attól függ, hogy kihez kerülsz. Én nem küldenének el, ha egyszer pénzt akarsz fizetni és szerződést kötni, de persze ez még nem feltétlen szabályos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!