Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mi ez a mizéria már megint az...

Mi ez a mizéria már megint az eredetvizsgálat körül?

Figyelt kérdés

Mostanában a tévében a hírekben és sok más műsorban is erről lehetett hallani.

Valaki elmagyarázná nekem? Én úgy értettem, hogy sokan fel vannak háborodva, hogy kötelező az eredetvizsgálat és most úgy néz ki, hogy még sem.

Na de ez nem csak mostantól van így. Ez az előtt is kb. 4-5 éve így volt.

Van a családban egy 32 éves autó. Mind a máig első és egyetlen tulajdonos nevén van. Eladás gondolata fel sem merült. Mégis a 4 évvel ezelőtt műszaki vizsgán derült ki, hogy kötelező rá integrált műszaki vizsgát végeztetni, azaz kötelező eredetvizsgát és törzskönyvet csináltatni.

Ennek én személy szerint nem sok értelmét láttam, mert eddig egyetlen tulajdonosa volt az autónak. Ő helyeztette legelőször üzembe és azóta is folyamatos az üzemben tartása. Tehát neki kéne bizonyítania, hogy nem lopta saját magától?! :S

Mindegy, a lényeg, hogy gyakorlatilag a semmiért több tízezer forintot kellett kifizetnünk az államkasszába.

De akkor mi ez a mostan fölháborodás, ha ez évekkel ezelőtt is így volt?

2010. febr. 17. 13:02
 1/6 anonim ***** válasza:

Integrált vizsga már eddig is volt, pár éve vezették be.

Most arról van szó, hogy minden jármű, ami 2006 előtt került a tulajdonodba, és te vagy az első tulajdonosa (tehát nem volt még rajta eredetvizsga elvégezve egyszer sem), arra a köv. műszaki vizsgán kell majd végezni eredetvizsgát, persze felár ellenében. Nekem van egy motorom, amit 2004-ben vettem, idén jár le a műszakija, tehát majd lesz egy eredetvizsga, hátha a Magyar Suzuki Zrt-től lopottan vettem :)

Vicces.

De apukám (műszaki vizsga állomáson dolgozik) azt mondta, hogy mivel még nem jelent meg hivatalosan a Magyar Közlönyben (és a törvényeket itt teszik közzé, nem a tévében) ezért lehet az is, hogy nem így lesz. Jelenleg úgy van, hogy a gép (online rendszer a KPM-el) dobja, hogy kell-e.

2010. febr. 17. 13:48
 2/6 A kérdező kommentje:

De pont ezt írtam. Ez nem újdonság!

Nálunk ez már 4 éve is így volt.

2010. febr. 17. 14:02
 3/6 anonim ***** válasza:

2010. jan. 01-ével vezették be, már is eltörölték:

[link]

2010. febr. 17. 18:16
 4/6 anonim ***** válasza:
Most mondta be a tévé hogy el is törölték.
2010. febr. 17. 20:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Igen, csak január elseje előtt még elfogadták a járműkísérő lapot eredetvizsga helyett, így nem jelentett többletköltséget.
2010. febr. 17. 21:00
 6/6 A kérdező kommentje:
Hát ez érdekes, mert nálunk már 4 éve kötelező volt. A közletedésfelügyelet csak így volt hajlandó levizsgáztatni az autót.
2010. febr. 17. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!