Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Az új "szupertraffipax" is...

Az új "szupertraffipax" is 65km/h-tól mér, lakott teruleten belul?

Figyelt kérdés
Csak mert ugy hallottam ,hogy 56km/h-ra vannak állítva!
2015. márc. 9. 21:35
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Büntetni 54-től lehet, de ehhez helyben meg kell állítani. Ha csak utóbb küldenek ajándékot, akkor 65-től.
2015. márc. 9. 22:31
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Tudod a büntetési tételek egyelőre még a 410/2007. (XII. 29.) Kormány rendeletben vannak meghatározva, nem a készülékben. Az meg nem nagyon változott.
2015. márc. 9. 23:36
 3/8 Koplárovics Béci ***** válasza:
Onnan mér, ahová beállították. 54-ért már büntethetnek, de csak helyszínen. Csekket 65-től küldenek, azaz 68-at kell mérniük (-3km/h a műszer esetleges pontatlansága miatt). De az órád sem biztos, hogy pontosat mutat!
2015. márc. 10. 06:54
 4/8 anonim ***** válasza:

3: Nem, nem 68-tól, hanem a 66 már 30 ezer forint.

A rátartás az 50-nél van. Azért nem büntetnek 52-től, csak 54-től mert a mérési pontatlanságból eredő vitát ezzel elkerülik, másrészt az autóban nincs műszer. A 65-re már nem adnak plusszokat.

2015. márc. 10. 09:27
 5/8 Koplárovics Béci ***** válasza:

"3: Nem, nem 68-tól, hanem a 66 már 30 ezer forint. "

Igen, én ugyanezt mondtam. És azért mérnek (legalább) 68-tól, mivel a büntetésben mindig levonnak 3km/h-t (100 fölött 3%-ot) a műszer pontatlanságára hivatkozva (ha büntettek már meg, akkor láttad a szöveget). Abban tévedtem, hogy 65-ért még nem büntetnek, tehát 69-et kell mérniük a műszerrel, hogy 66-ért büntessenek 30k-ra. Engem legutóbb 77-tel mértek be (45k-s kategória), de a levonás miatt 74-ért büntettek (ami "csak" 30k).

2015. márc. 10. 10:04
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Akkor leírom újra: a 66-tól már büntetnek, nincs rátartás még erre is. 15 km sebességtúllépésnél már nem lehet tévedésre, elmérésre hivatkozni.
2015. márc. 10. 10:29
 7/8 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Akkor leírom újra: a 66-tól már büntetnek, nincs rátartás még erre is."

Igen, továbbra is azt mondom: 66-tól büntetnek. De amint látom eddig elkerülted a büntetést, ezért nem tudsz róla, mindenesetre leírom harmadszor is, hátha végre sikerül ezt is megérteni: a rendőrség a saját műszerük pontatlansága miatt 100km/h alatt 3km/h-t, 100km/h fölött 3%-ot levon az általuk mért adatból. Éppen ezért állítják be a műszert 69km/h-ra, hogy a 3km/h levonás után is megmaradjon a büntethető 66km/h. Tehát ugyanarról beszélünk, csak bennem sajnos van már tapasztalat is.

Ha megnézel néhány képet, ahol kint van az is, hogy mennyitől mérnek, akkor az L=xxxkm/h jelenti azt, hogy mennyitől mérnek. Tipikusan 68/69 (lakotton belül), illetve 108/109 (lakotton kívül).

[link]

2015. márc. 10. 10:42
 8/8 anonim ***** válasza:
Felesleges, nem érti meg. Egyszer ha lesz kedvem beszkennelem neki valamelyik határozatot, amit gyorshajtásos fotó mellé kaptam abban is le van írva, hogy 100km/h alatt 3km/h-t, 100km/h felett 3%-ot engednek el az esetleges mérési pontatlanságok miatt. Így van az, hogy bár +15km/h-tól jönne a 30-as csekk, de a korábban leírt módon a trafik 68km/h vannak állítva ( nekem L=69km/h-s képem is van xD ).
2015. márc. 10. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!