Szabad-e kizarolag bekapcsolt helyzetjelzovel kozlekedni? Tehat pl. lakott teruleten gyengebb (de meg nem tul rossz) latasi viszonyoknal? Vagy ez csak es kizarolag allo helyzetben hasznalhato?
A kresz 44.§ (2) szerint:
"A gépjárművet, a mezőgazdasági vontatót, a lassú járművet és a segédmotoros kerékpárt helyzetjelző lámpákkal és tompított fényszóróval kell kivilágítani"
Tehat ES nem pedig VAGY? Jol ertelmezem???
"helyzetjelző lámpákkal ÉS tompított fényszóróval..."
igen, jól értelmezed - de eléggé egyértelműen oda is van írva :)
Igen ez igaz. De a gyakorlatban nagyon sokan helyzetjelzőt használnak. Én is ha jó látási viszonyok vannak, akkor csak helyzetjelzőt használok. De ha lakot területen kívűl megyek és nincs előttem senki, akkor felkapcsolom a tompítottat is.
Mondjuk nekem brutál erős helyzetjelzőm van, még a tompítottat is elnyomja ha belenézel :) Lakot területen belül nappal vagy szürkületben tökéletes ez :)
123:52- nek:
aztán próbáld meg majd ezt a rendőrnek is elmagyarázni, amikor éppen a néhány tízezer forintos büntit adja át...
Koszi a valaszokat!
Igazabol arra voltam kivancsi, hogy a szabaly mi, illetve hogy kell ertelmezni.
Azt en is latom, hogy sokan hasznaljak onnaloan is, es persze velemenyem nekem is van...
De mindegy a szabaly az szabaly!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!