KÖBE biztosításunk van, és nem hogy olcsóbb, még drágább lett, mert nem kötöttük újra. Megtehetjük, hogy újra kössük, vagy átálljunk egy másikra így év közben?
KGFB-szerződést csak évfordulóra lehet felmondani. A biztosító az évforduló közeledtével küld értesítést a következő évre várható díjról. Nem tudom, a KÖBE ezt milyen formában teszi, nekem az eddigi biztosítóim postai levelet küldtek. Elolvastam, értelmeztem, kalkulátoron kiszámoltam, hogy járnék a legjobban, azt' megkötöttem azt a KFGB-t, ami nekem a legjobb volt. Annyira azért nem bonyolult.
Év közbeni felmondásra akkor van mód, ha megváltozik az autó üzembentartója, esetleg a biztosító díjnemfizetés miatt felmondja a szerződést. Az előbbivel még lehet is trükközni, bár nincs ingyen, az utóbbit nem ajánlom. A fedezetlenségi díj elég drága, ráadásul utána nem teljesen szabadon válogathatsz az ajánlatok között. Az új üzembentartó bejegyzésénél sem árt előbb kiszámolni, hogy a papírmunka költségeivel együtt is olcsóbb lesz-e az új biztosítás.
Én is így jártam, ne izgulj! Újrakötésnél fontos, hogy a 2010.01.01 után kötött szerződéseknél a fordulónap nem az év vége, hanem a szerződéskötés dátuma!
A fordulónap előtt 1-2 hónappal pedig le kell rendezni a váltást/újrakötést.
Én külföldön tartózkodtam, nem kötöttem újra, így évi 20ezerrel többet fizetek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!