Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » 8000 Ft-os bírságot kaptam a...

8000 Ft-os bírságot kaptam a közterület felügyelettől tilosban parkolásért, amit kicsit jogtalannak érzek. Érdemes ilyenkor reklamálni?

Figyelt kérdés
Elképzelhető, hogy eltörlik a büntetést?
2010. febr. 11. 18:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ilyenkor az a teendő, hogy velhívod a parkoló társaságot, és megkérdezed, hogy mi van. Általában készítenek fényképet is, azt is megnézheted. De valószínűleg nem neked lesz igazad.

Engem egyszer parkolóban büntettek meg. Állítólag forgalomtól elzárt területen parkoltam. Mondtam, hogy kizárt, mert az elzárt terület mellé az első parkolóba álltam. Aztán megnéztem fényképet, meg a helyszínre is visszamentem, rohadtul halványa, de sajnos láttam, hogy az még mindig csíkos parkoló hely volt. Csak tudnám minek festik fel parkolóhelynek. Szóval kifizettem.

2010. febr. 12. 11:12
 12/17 anonim ***** válasza:
Az elmondottak alapján vitatható a tilosban parkolás megvalósulása. Menj be a közterületesekhez és mondd el, hogy szerinted az útkereszteződés, és az bizony feloldja a tilalmat. Egy útkereszteződés könnyen ellenőrizhető, ellenőriztethető, hogy az vagy sem, a KRESZ-ben elég jól definiálva van. Ha nem fizetsz, bíróságra kerül a dolog. Ha igazad van, természetesen nem kell fizess, de ha nem, még a perköltség is a tied. Tehát szakvéleményt kell szerezz az adott kereszteződésről, hogy az-e vagy sem, és annak megfelelően eljárnod. Azért is jobb lenne első körben bemenned, mert nem biztos hogy a tábla alapján büntettek (pl. lehet hogy van folytonos, szaggatott csík a szegélyen, stb.), tisztázd le, hogy mi az alapja a tilalomnak, de ezt csak ott bent fogod tudni megtenni.
2010. febr. 12. 11:57
 13/17 anonim ***** válasza:
Egyébként ha mindenképpen fizetned kell, egy jogász ismerőssel (ha van) írjatok kérelmet a csökkentésre. Bele kell írni, hogy kevés pénzből élsz, első büntetésed stb. stb. Lehet, hogy mérséklik. Egy próbát megér.
2010. febr. 12. 12:44
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2010. febr. 12. 14:51
 15/17 anonim ***** válasza:

Igen érdemes reklamálnod!Nekem volt hogy h mozg.korl. helyre parkoltam és ezért büntettek meg,DE AZ NEM MOZG.KORL. parkolóhely volt,hanem a táblát és a felfestést rosszul rakták ki!!!!(soha életemben nem álltam rá a rokkant jelre).

Szóval én csináltam fotókat és odaírtam mellé a vonatkozó szabályokat(tábla,felfestés hatálya stb).

Majd beküldtem a főfejnek.2 hét múlva jött a levél hogy ELISMERIK A TÉVEDÉSÜKET(!!!!)és eltörlik a büntetést.Pár nap múlva megváltoztatták a felfestést.

De egy haveromnak olyan volt hogy szintén rossz helyre állt és megbüntették,ami határidő után fizetett be,mert ő is túlzásnak ítélte a 10 rongyot.Szóval letelt a határidő,befizette,később visszautalták a pénzt majd kb 1 évre rá kijött a bírósági határozat,hogy szépen vonuljon be 10 napra hogy leülje a 10ezer ft büntetést!!!!Nagyon komoly,nem?(Aztán kifizette újfentés le is zárták a dolgot,nem kellett bemenni.Állítólag ha a rendőr megy érted akkor nála is van csekk hogy még be tudd csengetni...)Szóval ha nem fogadják el a reklamációd,fizesd be és túlleszel rajta.

Vicces hogy a csövesek,akik hosszú ösvényeket járnak ki a füben a lámpánál miközben a fedélnélkült lobogtatják,azok nem kapnak semmit,azok szétbaszhatják a köztulajdont.De ha TE adófizető,dolgozó polgár felállsz 10 percre a fűre a kocsiddal,akkor még le is ültethetnek.Olyan vicces itt minden.

2010. febr. 13. 11:23
 16/17 A kérdező kommentje:

Akkor hétfőn be is megyek, aztán meglátjuk mi lesz.

Köszönöm mindenkinek

2010. febr. 13. 12:10
 17/17 anonim ***** válasza:
Mi lett?
2010. márc. 29. 01:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!