Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Tudok így kötelezőt kötni az...

Tudok így kötelezőt kötni az autómra, ami nem is az enyém?

Figyelt kérdés
Elég fura helyzet állt elő.Anyám nevén van az autó,nála van a törzskönyv.Közösen vettük.Én 38éves mulottam.Anyámmal összevesztem,elköltözött.Fizettem neki X összeget a fél házért,fél autóért.A házról korrektül van papír,de az autóról nincs.Az a bibi régi típusú adásvételi szerződésre irattam meg az autó vételét,(3példányos)ám az okmányirodában nem fogadták el az átírásra,pláne a törzskönyv nélkül.Átírásra nem jó ez az adásvételi szerződés,de tudom vele bizonyítani,hogy a kocsit megvettem anyámtól.Az a bibi,hogy január elsejével lejár anyám nevén lévő kötelező biztosítás.És hiába van nálam a garázsban az autó,ha nem lesz rajta kötelező nem használhatom az autót közuton.Tudok én kötni kötelezőt erre az autóra,hogy tudjam majd használni?Hogy lehet ebből jól kijönni?
2014. dec. 3. 10:30
 1/6 HSz76 válasza:

Olyan nincs, hogy a kötelező „lejár”.

Évfordulója van, ami előtt 30 nappal fel lehet mondani.

Ha nem mondtad fel, akkor újabb egy évre érvényes, a következő évfordulóig. Persze a díja változhat bármely irányba.

2014. dec. 3. 10:43
 2/6 HSz76 válasza:

Ha akarsz kötni újat, pl. Netrisk.hu-n köthetsz, de kell hozzá a tulajdonos aláírása.

Persze a biztosító nem vizsgálja hogy kié az aláírás...

Szóval lehez, csak okirathamisírásnak hívják.

2014. dec. 3. 10:45
 3/6 A kérdező kommentje:

"Ha nem mondtad fel, akkor újabb egy évre érvényes"

Nem is ez a probléma.Ha a régi címünkre jönne a csekk,akkor semmi probléma.De ha anyám új címére megy,akkor nem tudom befizetni,jelent pillanatban mosolyszünet van,nem beszélünk.

2014. dec. 3. 11:07
 4/6 A kérdező kommentje:
Ráadásul egymillió forintom van az autóban,amit nem tudok semmivel sem bizonyítani....1750ezer volt az autó teljes ára 2007ben.
2014. dec. 3. 11:11
 5/6 HSz76 válasza:

Ha anyukád nem módosította a levelezési címet a biztosítónál, akkor a régi címre megy. Évforduló előtt kb 60 nappal küldenek is levelet, hogy mennyi lesz a következő évre a biztosítás.

Ha azt nem kaptad meg, akkor átírta a címet, vagy felmondta...

Hívd fel a biztosítót anyukád nevében (gondolom adatait tudod), és érdeklődj a levélről. Akkor kiderül minden.

2014. dec. 3. 11:50
 6/6 anonim ***** válasza:

"Az a bibi régi típusú adásvételi szerződésre irattam meg az autó vételét"

Szóval te meg akartad venni papíron anyukádtól? Akkor miért nincs nálad a törzskönyv?

Jól írják előttem, kötelező nem "jár le". Eddig ki fizette, milyen módon?

2014. dec. 4. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!