Tudok így kötelezőt kötni az autómra, ami nem is az enyém?
Olyan nincs, hogy a kötelező „lejár”.
Évfordulója van, ami előtt 30 nappal fel lehet mondani.
Ha nem mondtad fel, akkor újabb egy évre érvényes, a következő évfordulóig. Persze a díja változhat bármely irányba.
Ha akarsz kötni újat, pl. Netrisk.hu-n köthetsz, de kell hozzá a tulajdonos aláírása.
Persze a biztosító nem vizsgálja hogy kié az aláírás...
Szóval lehez, csak okirathamisírásnak hívják.
"Ha nem mondtad fel, akkor újabb egy évre érvényes"
Nem is ez a probléma.Ha a régi címünkre jönne a csekk,akkor semmi probléma.De ha anyám új címére megy,akkor nem tudom befizetni,jelent pillanatban mosolyszünet van,nem beszélünk.
Ha anyukád nem módosította a levelezési címet a biztosítónál, akkor a régi címre megy. Évforduló előtt kb 60 nappal küldenek is levelet, hogy mennyi lesz a következő évre a biztosítás.
Ha azt nem kaptad meg, akkor átírta a címet, vagy felmondta...
Hívd fel a biztosítót anyukád nevében (gondolom adatait tudod), és érdeklődj a levélről. Akkor kiderül minden.
"Az a bibi régi típusú adásvételi szerződésre irattam meg az autó vételét"
Szóval te meg akartad venni papíron anyukádtól? Akkor miért nincs nálad a törzskönyv?
Jól írják előttem, kötelező nem "jár le". Eddig ki fizette, milyen módon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!