Rövid távu felelősség biztositás külföldre hogy?
Úgy tudom bizonyos időn belül nevedre kell iratni az autót, ha külföldön veszed és magyar állampolgár vagy, így ez nélkül biztosítást sem köthetsz sehol, mert nincs a neveden az autó és akitől veszed németben az fog kötelezni téged erre, mert lemond az autóról, átvételkor.
Jó rohadt spekuláción töröd a fejed.
Úgy beszélsz mintha valami különleges diplomata lennél.:P
Mert szerinted csak azt lehet biztositani amit birtokolsz? Ez biztos hogy nem igy van.
Konkrét példa: volt lakás biztositásom, a szomszédnak csőtörése volt. Kihivtam a kárszakértőt és azt mondta hogy bár a biztositásomban szerepel a csőtörés, de mivel nem az én csövem törött el ezért erre nem fizet! Kérdeztem hogy de akkor mégis mit lehet tenni? Azt mondta hogy biztositsam be a szomszéd lakását is csőtörés ellen, és akkor fizetni fog a biztosito nekem ha a szomszédnak csőtörése van. De mivel ilyen biztositásom nem volt ezért polgári peres uton próbálhatok tőle kártéritést igényelni.
Na szóval az nem számit hogy birtoklod-e a dolgot amit biztositassz! Miért ne lehetne biztositani valaki más autóját?
De ha tudsz konkrétan valamit ami ezt megakadályozza akkor ird meg. Én nem tudok ilyesmiről.
Nos a német eladó le fogja venni a rendszámot az autóról, mert az a saját tulajdona. Persze válthatsz ki ún. export rendszámot rá ami egy évig érvényes és addig van rá biztosítás, de nem vagyok biztos benne, hogy a lakóhelyedtől eltérő irányban is használhatod, és pl. Svájcban nem fogja az első rendőr levenni. Az eladással is lesznek gondok, hiszen egységes szabályozás van, és a Francia vevő se tudja majd átiratni adásvételi lánccal.
Sokkal egyszerűbb lenne venni itthon egy autót - azt a 80-90 ezer Ft-ot - lenyelni, aztán ha hazaértél eladod itthon.
"Miért ne lehetne biztositani valaki más autóját?"
Mert a KGFB alapja, hogy a tulajdonod legyen a jármű!
Azt is kétlem, hogy tudnál a szomszéd házára biztosítást kötni! Ott vagy valamit félre értettél, vagy szívatott az ügyintéző!
a csőtörés kárnál Te voltál a balek. A kárszakértőnek meg csak gratulálni tudok... (ez ironikus volt...)
"Mert a KGFB alapja, hogy a tulajdonod legyen a jármű! " ez baromság. Üzembentartónak van kötelezettsége.
idegen tulajdonú vagyontárgyra is lehet biztosítást kötni, (ez cégeknél igazán bevett szokás) de akár az én házamra is tudsz kötni biztosítást.
a német jogrendszert nem ismerem, de a magyar szerint nem lenne gond, (sem a felelősség része sem a casco része)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!