Rendszám nélküli nehézgépre hogy tudok biztosítást kötni?
Figyelt kérdés
rendszámmal nem rendelkezik, viszont szeretnék rá rendszámozás nélkül biztosítást kötni! ugye 15 tonnás jármű nem játék senkinek, ezért szeretnék biztosítást kötni!
Segítség?
2014. nov. 8. 20:42
1/7 anonim válasza:
Tök mindegy, hogy 1 kg, vagy 1 millió tonna!
Volt már valaha bármilyen gépjármű a tulajdonodban?
Az első kérdések egyik a rendszám.
2/7 A kérdező kommentje:
Természetesen volt már több másfajta járművem is, eddig mindig rendszámos volt cascos stb. Ezek személygépkocsik voltak. Ezeket a munkagépeket 80% rendszám nélkül látom, igazából semmit sem tudok eme gépek biztosításkötéséről, 91-es gyártás pályafutása alatt nem rendszámozta le senki de ezeknél ez nem is törvényellenes. Tehát máig használjuk amióta hozzánk került. Megtartása miatt én egy biztosítást minimum szeretnék rá viszont nem rendszámoztatnám erőszakkal. Megoldható lenne? Mèg ha csak ideiglenesen is rendszámozás előtt ha erre van lehetőség
2014. nov. 8. 21:27
3/7 A kérdező kommentje:
Állítólag gépes ismerősöm szerint 300.000Ft meg nagyon sok idő a rendszámozása ennek.Sajnos 300.000ft nagyon sokára gyűlne össze nekem. Ha van rá valami olcsóbb megoldás hogy meglehessen oldani a biztosítást ha csak ideiglenesen is valahogy, persze ndm tudom létezik e ilyen megoldás, az nagyon jó lenne!
2014. nov. 8. 21:34
4/7 anonim válasza:
Akkor most tisztázzuk. Milyne biztosítást szeretnél?
Ha jól látom akkor valami forgókotróról van szó. Ha nincs rendszám, akkor nem mehet közúton, akkor mire a biztosítás? :D
5/7 anonim válasza:
No rendszám, no közút. Innen indulj.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! Biztosítást azért szeretnék, mert ha netán, ne adj isten,(bízom magamban, de van hogy nem a gépes tehet egy pl. esetleges kisebb balesetről), tehát ha valaki belemegy ne én fizessek kártérítést más figyelmetlenségéért. Jelenleg viszonylag forgalmas helyen folyik vele áskálódás, ezért kellene a biztosítás.
2014. nov. 8. 21:47
7/7 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm. Akkor első a rendszámoztatás. Sokat segített ezzel kapcsolatban! De ezért is kérdeztem itt egy hozzáértő válaszát mert ezek a gépek nekem újak, de akkor a szabály ugyan az. Tehát első a rendszámoztatás! Még egyszer tisztelettel köszönöm a segítőkész útbaigazítást!
2014. nov. 8. 21:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!