Milyen minta papírt kell letöltsek vagy hogy írjam meg (Bővebben lent)?
Elütött egy autó és most nem lényeges, hogy milyen sérülések lettek, csak aki elgázolt felajánlott egy összeget függetlenül hogy a rendőrség kit hoz ki felelősnek. Mikor kihallgattak a rendőr azt mondta nyugodtan fogadjuk el a pénzt csak biztonság kedvéért csináljunk egy papírt ami arról szól, hogy nem kérheti vissza és/vagy nem csinálhat már vele semmit független az ügy végétől.
Tudtok e nekem ilyen mintát ajánlani vagy aki jártasabb a papírmunkában írni talán egy ilyet,
Aki tud segíteni annak hálásan köszönöm.
Pont feleslege szerintem papírt írni. Mi van, ha visszakéri a pénzt? Azt is letagadhatod papír nélkül, hogy akár egy forintot is adott volna.
Csak benned is legyen annyi becsület, hogy ha bíróságon megállapítanak valami kártérítést, akkor azt nem fogadod már el - akkor sem, ha több, mint amit előzőleg kaptál.
Sőt, mivel kártérítési igényt polgári peres eljárásban lehet csak indítani, bele sem kell kezdeni a pereskedésbe. Ezt akarja kivédeni a gázoló. Te elfogadod a pénzt, és cserébe nem indítasz pert ellene.
Erről felesleges papírt írni.
nem tudom, hogy van-e ilyen formanyomtatvány. ha nincs, akkor is elég lehet egy sablon szöveg.:
alulírott gipsz jakab (születési év, cím, szig.szám, anyja neve), mint a baleset károsultja, kijelentem, hogy 2014.10.06-án kovács pistikétől (szintén személyes adatok),mint a balest okozója, átvettem baleseti baleseti kárpótlásként X-ezer Ft-ot. Egyértelműsítéshez, a baleset idpontját és helyét is érdemes beleírni. Esetleg a kocsi rendszámát/gyártmányát. +2 tanú aláírja, meg a károsult és a károkozó és sztem ennyi elég is. 1-1 példány legyen nálatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!