Ideiglenesen kivont (kereskedői) kocsi csak rendőri intézkedés után derülhet ki, hogy ideiglenesen ki van vonva?
Figyelt kérdés
Tehát a kérdés: Bármilyen, a rendőrség által használt optikai eszköz (kpm kocsi, traffipax) ellenőriz-e bármi ilyen dolgot vagy nem. Félre értések elkerülése végett, nem érdekel az a válasz, hogy "..szerintem igen" vagy, hogy miért akarnék kivont kocsival menni. Azon válaszok érdekelnek akik pontosan ismerik ezen eszközök működését.2014. okt. 2. 10:50
1/6 anonim válasza:
Van ilyen eszköz, rendszám alapján szűrik vele a lopott, lejárt műszakis kocsikat.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Tudsz ezekről mesélni nekem? Hol, miként használják? Mi történik ha kiszúr egy ilyen kocsit? Nekem ésszerűnek az tűnne, hogy rendőr is tartozik hozzá aki azonnal inézkedik
2014. okt. 2. 11:33
3/6 anonim válasza:
A rendőr szeme ellenőriz. Ha valami miatt gyanúsnak talál, akkor leolvassa a rendszámodat, bediktálja a központnak, és a diszpécser el fogja neki mondani, hogy ki van vonva a forgalomból. Ekkot megállít, és intézkedik. Már persze ha nem éppen fontosabb dolga van, vagy más parancsa, és pont nem foglalkozik a gyanús rendszámokkal. Ami még bukó lehet, hogy ha a műszaki is le van járva. Ezt egy pillantással fel lehet mérni a matrica színéből.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a te válaszod is. Valahogy így sejtem én is.
2014. okt. 2. 11:46
5/6 anonim válasza:
Mielőtt elbízod magad, természetesen létezik az első válaszban elmített készülék. Beszállnak egy autóba a rendőrök, és elkezdenek "krúzolni" a városban. Az autóban lévő kamera és egy laptop segítségével szépen olvassák be a rendszámokat (mozgó- és parkoló autók rendszámait egyaránt), és helyben intézkednek, ha sípol a gép, hogy lopott/lejárt műszakis/forgalomból kivont/egyéb bűncselekményben részes a gépjármű.
Civil kezdeményezések is vannak, ha van ideje az embernek mehet okostelefonnal is rendszámot szkennelni és lopott autót keresni. Annyi a különbség, hogy ő ugye nem intézkedhet, csak a rendőrök.
6/6 A kérdező kommentje:
Ebben a cikkben sok infó van ezekről, hátha mást is érdekel: [link]
2014. okt. 2. 12:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!