Egy kétirányú úton ha két egymással szemben lakó szomszéd tolatva elindul és egymásnak ütköznek, mert egysávba akarnak kiállni kinek van elsőbsége? Bővebben lent!
Figyelt kérdés
szóval a barátnőmmel esett meg ez a dolog.ki akart állni a ház elől tolatva az út másik oldalára elindult és már a másik sávba volt amikor észre vette hogy a szomszéd is elindult lefékezet a szomszéd nem vette észre és bele ment.na most nem tudják eldönteni ki a hibás és miért?!2014. aug. 11. 19:20
1/7 anonim válasza:
Én azt mondom, hogy a szomszéd. Az oktatóm mindig azt mondta, hogy mindig nézzünk arra amerre megyünk, ha ezt megtette volna ő is észreveszi.
2/7 A kérdező kommentje:
ui:érdekes a dolog mert a szomszéd nyilván kis ívben kanyarodott meg az ő oldali sávjába viszont a barátnőm mivel már abban a sávban volt nyilván előbb indult el jóval tehát a szomszéd még talán nem is jelezte az útra való lehajtási szándékát és a barátnőm már mondhatni a forgalomba volt.a szomszéd autója félig a járdán volt az ütközésnél.
2014. aug. 11. 19:27
3/7 anonim válasza:
Ha a barátnőd már az úton volt, akkor észre kellett volna vennie a szomszédnak, hogy van ott valaki, ha hátranéz tolatáskor.
Szóval nekem úgy tűnik, a szomszéd a hibás.
Ha meg egyszerre indultak ki a parkolóhelyről, akkor is látniuk kellett egymást.
4/7 Dörmögő válasza:
Elviekben aki a kisebb ívben kanyarodott annak lett volna elsőbbsége.
5/7 A kérdező kommentje:
szóval azt mondod ha én kiállok a szembe sávba nagy ívben és tegyük fel lerobanok kijön a szomszéd bele ül a kocsiba és kiáll kis ívben a saját oldali sávjába akkor én leszek a hibás?mert ha az időt nézzük akkor eltelhet 2 másodperc is meg 5 perc is ha ennyire ragaszkodunk a kis ívhez!?persze ez csak egy eltúlzót példa.csak érzékeltetni akartam hogy szerintem ez a kis ív nagy ív ebben az esetben nem állja meg a helyét
2014. aug. 11. 20:08
6/7 Dörmögő válasza:
Két mozgó, forgalomban résztvevő jármű esetét vetítettem fel. Kérdés hogy ki miként ítéli meg ezt a szituációt.
7/7 Tensin válasza:
A szomszéd nem lát a szemétől,tehát nyomjátok ki neki hogy segítsétek a szabad kilátásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!