Ezzel a jogositvannyal lehet barmilyen kerekpart vezetni? (osztrak)
Na szoval motorkerekpart akartam irni nem kerekpart. Elnezest. :)
(a szemelyes dolgokat kitakartam a kepröl)
79 A zárójelben megjelölt tulajdonságokkal rendelkező járművekre korlátozva (a direktíva szerint)
04. átalakított, kézi működtetésű gázadagoló
05. kézi működtetésű sebességváltó és tengelykapcsoló (átalakított)
Bocsi!Rosszat írtam! Valamiért korlátozva vagy.Csak a fenti kiegészítésekkel vezethetsz.
Köszönöm a valaszt!
Közben en is megtalatam:
Ezek szerint 79.03, 79.04 häromkerekü motorkerekparra vonatkoznak csak ezek a korlatozok.
Ami a magyar oldalon van, az teljesen mas, de rendes vagy, hogy utananeztel. :)
A 2006/126/EK irányelv I. mellékletének 3. pontjában a vezetői engedély második oldalát ismertető a) pont 12. pontja a következőképpen módosul:
„79.
(…) A zárójelben megjelölt tulajdonságokkal rendelkező járművekre korlátozva az irányelv 13. cikkének alkalmazásában.
79.01.
Kétkerekű, oldalkocsis vagy oldalkocsi nélküli járművekre korlátozva
79.02.
AM kategóriájú, háromkerekű vagy könnyű négykerekű járművekre korlátozva
79.03.
Triciklire korlátozva
79.04.
Tricikli és 750 kg-ot meg nem haladó legnagyobb megengedett össztömegű pótkocsi szerelvényére korlátozva
79.05.
A1 kategóriájú, 0,1 kW/kg-ot meghaladó teljesítmény/tömeg arányú motorkerékpárok
79.06.
BE kategóriájú járművek, melyek pótkocsijának megengedett legnagyobb össztömege meghaladja a 3 500 kg-ot”.
"Ami a magyar oldalon van, az teljesen mas, de rendes vagy, hogy utananeztel. :)"
Nem rossz az, csak rossz helyen nézték!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!