Vezethetek úgy cégaútót, ha nem vagyok az alkalmazottja, de van rá felhatalmazásom?
Figyelt kérdés
Az ügyvezető igazgató fia vagyok de nem vagyok az alkalmazott. A kocsi céges, de írt hiteles felhatalmazást nekem jogsim persze van de 17 vagyok.Jogilag egyedülvezethetem-e?2010. jan. 7. 15:56
1/9 anonim válasza:
Ha nem vagy alkalmazott, és van felhatalmazásod, akkor vezetheted. A 17 évesekre vonatkozó dolgokat nem ismerem. (Az viszont biztos, hogy ha 18 alatt nem vezethetsz egyedül, akkor egy írásos engedélytől most se vezethetsz majd.)
2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. De a zárójeles részt nem tiszta. Jogsi van tehát alapvetöen vezethetem egyedül. Már nincs az a szabályzatban hogy x korig kötzelezö felügyelettel vezetni.
2010. jan. 7. 16:05
3/9 anonim válasza:
Szerintem ha a forgalmiban személygépkocsi van, akkor épp elég a meghatalmazás, de ha tehergépkocsi van (3,5t alatti, amit még jogsi alapján vezethetsz) akkor menetlevelet kell írni.
4/9 anonim válasza:
És ezenfelül ha cégautó, akkor a menetlevelet is vezetned kell, szerintem.
5/9 anonim válasza:
lol ügyvezető igazgató kicsi fia és nincs kocsid heheheh.nekem van saját erőből de te egy tíz éves kocsira rá sem néznél,nemhogy vezetnéd inkább a céges felső kategória mert azzalkönnyebb szédíteni a buta libákat.\szerinted!\
6/9 anonim válasza:
Nem szükséges menetlevelet írni csak a (kis)tehergépkocsira, azonban cégautóadót kell fizetni apukának.
7/9 anonim válasza:
17:26nak: én apám is cégvezető, ez még nem jelenti azt, hogy automatikusan jár nekem autó. Párommal mi is céges autóval járunk, ha épp rá kerül a sor a munkahelyén, egy régebbi vw kombi.És ne ítélj, ha nem is ismered a másikat!
8/9 anonim válasza:
17 éves vagy?apukád kirendelte,hogy te is használhatod a cégautót,hogy közbe ott sem dolgozol?ha nem a kérdésekre a válaszod akkor nem értem miért hasonlítod össze magad vele?
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat amugy 17:26 te egy köcsög vagy... Inkább a kérdésre válaszolj, minthogy irigykedsz... De szerintem ebben semmi irigyelni való nincs
2010. jan. 8. 13:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!