Mit tehetek ez ügyben kihez forduljak?! Vettem egy gépjárművet, apa az üzembe tartó a fia a tulajdonos.
Megírtuk az
adásvételi szerződést kifizettem az autót majd meg eggyeztünk abba mivel
pénzszükébe álltam ,hogy nem írunk dátumot és addig add egy kölcsönadási
szerződést is,hogy amint összejön az összeg átiratom a járművett! Majd pár
hétre rá jött a telefon nem tudom átírni a gépjármüvet addig mig nem ad a
gyámhivatal valami igazolást mert a fia nem töltötte be a 18 ik
életévét(amit nem vettem észre)Szóval van egy adásvételim dátum nélkül
tanuval ,meg egy kölcsönadásim is és már át szeretném írni ,de nem tesz
semmit ez ügyben az apa se a fia! Sőt fenyegetőzik értelmetlen
Ugyan már, ne légy ilyen naív!
A kiírt kérdés pont arról szól, hogy az eladó tesz a jogra. Miért gondolod, hogy egy gyerekes fenyegetéstől meggondolná magát? A helyében én kiröhögnélek. Kezemben a papír, hogy az autót más használja, felőlem azt csinál meg azzal fenyegetőzik, amivel akar. Kb. olyan ez, mintha a saját fejedhez szorítanál egy töltött pisztolyt, és azt mondanád, ha nem adom át minden pénzemet, meghúzod a ravaszt. Hát csak rajta, kit érdekel?
Nem olyan, lévén csak akkor tudja rajtam behajtani a büntetéseket, ha ő előre meghitelezi azt a hatóság illetve a parkolótársaság felé (hatóság a legjobb ilyen szempontból, mert ők behajtják adóként ha tetszik ha nem), aztán befizeted előre a perköltséget és talán 5-6 év múlva ha lesz valami épp a nevemen akkor be lehet rajtam hajtani.
Én meg már a telefonba kiröhöglek, hogy most sincs semmi a nevemen, csak az a roncsautó, amit tőled vettem (nyilván nem volt egy drága tétel ha ilyen susmus van a vétel körül) és sok sikert kívánok majd a peres úton történő behajtáshoz.
Neked ez a herce hurca megérné vagy inkább rászánnál egy órát, hogy beszerezd azt a papírt? (az autó már úgyis a kérdezőnél van, ergo haszna az eladónak nincs a visszatartásból).
Ugye ebből a szemszögből nézve mennyivel kellemetlenebb a helyzet?
wtf?
Ilyen alapon akkor miért nem tanácsolod a kérdezőnek, hogy verje ő meg az eladót? Vagy netán robbantsa rá a házát?
Ember, ki az a barom aki inkább megy 3 évre börtönbe, minthogy kikérjen a hivatalból 1 db A4-es papírt?!
Az is egy megoldás. :)
Én abból indulok ki, hogy legalább az egyik fél (vagy mindkettő) sáros valamiben, trükköznek. A kérdés végén ott van, hogy "Sőt fenyegetőzik" - tehát itt már eléggé el lehet mérgesedve a helyzet...
1, Ha nincs dátum, a szerződés nem érvényes.
2, Kiskoru tulajdonos eseten kell gyamhivatalai engedély, anélkül nincs érvényes szerződés.m
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!