Elveszett törzskönyv. Megírt adás-vételi. Most akkor hogyan tovább?
A napokban jött érdeklődő a meghirdetett gépjárművemre. Rendben tartom a fontos iratokat itthon, külön a gépjárművel kapcsolatos papírokat.
Megírtuk az adás-vételit, és amikor ki akartam hozni a törzskönyvet, hogy átadjam, sehol nem találtam. Fogalmam sincs hová tökíthettem el. Mivel az illető 200 km-rel arrébb lakik, ezért abban maradtunk, hogy majd postán küldöm,ha megtaláltam. Átadta a pénzt, megírtuk az adás-vételit, elvitte az autót.
Azóta keresem, keresem, de nem találom. Holnap bemegyek az okmányirodába, és jelentem, hogy eltűnt. Tudom, ilyenkor meghirdetik a közlönyben stb, de végül is azt nem tudom, hgoy most akkor így is érvényes az adás-vételi, vagy mi lesz?? Azt is tudom, hogy addig ő nem irathatja az át a nevére stb, amíg nincs meg a törzskönyv. "Szerencsére" javításra szorul az autó, és még műszaki előtt áll, így legalább nyerek egy kis időt...
Kérem, akinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban, írjon!
Köszönöm!

Az adásvételi attól még érvényes, bár jobb lett volna beleírni, hogy eltűnt a törzskönyv! MInél előbb jelentsd be az okmányirodában, legalább láttamoztatod az adásvételit, és akkor nem állnak neki legyártani a törzskönyvet.
A bejelentésed alapján már látni fogják a rendszerben, hogy nincs törzskönyv és simán átírják az autót.
Egy dolgot ne tegyél: ha mégis megtalálod közben a törzskönyvet, akkor ne add le a helyi okmányirodában, mert akkor a vevőnek meg kell várni amíg átkéri a 200 km-rel távolabbi okmányirodába az ügyintéző, és amíg oda nem ér nem fogják a átírni az autót!
Én pár éve jártam így, a vételkor nem volt meg a törzskönyv, mire bementem átiratni kiderült, hogy az eladó közben leadta az oroszlányi okmányirodában, én meg várhattam mire átért a mi okmányirodánkba. Pedig megcsinálták volna, csak a gépben észre vette, hogy le van adva 170 km-rel távolabb a törzskönyv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!