Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Hogy vonathatnám ki a forgalom...

Hogy vonathatnám ki a forgalomból az autót?

Figyelt kérdés
Kb. másfél éve adtam el a 18 éves autómat egy vecsési bontónak! Az ember házhoz jött, írtunk egy adás-vételi szerződést és el is vitte az autót! A gond az, hogy az adás-vételit nem találom! Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a bontós nem vitte el a forgalmit, de az okmányirodában azt mondták, hogy csak azzal nem tudom ki vonatni a forgalomból az autót!
2009. dec. 31. 14:40
 1/4 anonim ***** válasza:
ha nincs fizetve gépjárműadó, akkor egy idő után kivonják :D
2009. dec. 31. 16:09
 2/4 anonim ***** válasza:
Forgalmi,és pár ezer forint.Nálunk nem kérnek többet az okmányirodában.Esetleg még a rendszámot kérhetik?
2009. dec. 31. 17:13
 3/4 anonim ***** válasza:

Az ideiglenes kivonáshoz nem kell a rendszám. Én most vonattam ki az egyik autómat, mert összetört, és majd a tavasszal fogom megcsináltatni.

Az a hátránya, hogy max. fél év, és automatikusan visszakerül forgalomba. Az előnye, hogy addig se kell fizetni utána az adókat!

Később mondd azt, hogy ellopták a rendszámot az utcán álló autódról, akkor körözni fogják ,és nem rajtad keresik, később szerezz egy papírt valamelyik bontótól, hogy átvették (ez sok pénzedbe fog kerülni) és akkor végleg ki tudod vonatni forgalomból!

2009. dec. 31. 17:50
 4/4 anonim válasza:
Menj el a közeli bontóba, vagy keresd fel.Én is azt tettem, minden szükséges (autóddal)kapcsolatos + személyes iratot vigyél magaddal.Ők elintézik a kivonást, adnak bontási igazolást, azt be kell vinni az okmányirodába leadni...stb+le kell mondanod a biztosítást is!
2010. jan. 3. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!