A közeljövőben szeretnék venni egy autót. Mennyibe kerülnének a papírok?
Legkésőbb a jövő évben szeretnék venni egy régebbi, használt autót. 18 éves vagyok, és május 12-én szereztem meg a jogosítványom. Miket kell egy autóvásárlásnál elintézni és ezek kb mennyibe kerülnek?
Biztosítást lehetőleg egyszerre szeretném befizetni egy évre. Átírás, eredetiség vizsga, esetleg műszaki?! Ezek mennyibe vannak?
A számomra esélyes gépek pedig a következők:
Toyota Celica 1,6 STi
Honda Civic 1,4/1,5
esetleg szintén régebbi BMW vagy Mercedes-Benz
L/18
Ráérsz ezen akkor agyalni, amikor már tényleg a vásárlásra kerül a sor. Addig még változhatnak a jogszabályok is...
Eredetvizsga szükséges, vagyonszerzési illeték, biztosítás, papírok.. ha egyben fizeted ki az éves biztit, akkor én olyan 200-250 000 környékére tippelem az egész mókát.
Hülyeséget ír az első.
kb 50.000ft az átíratás eredetvizsgával, új forgalmival, vagyonszerzési illetékkel. A biztosítást nem tudom. Van biztosítás kalkulátor, oda beírod az adatokat és megtudod hogy mennyi lenne ha olyat vennél.
Én télen veszek autót és megnéztem hogy mennyi lenne a biztosítás. Nekem egész évre 26.000ft lenne. Ez persze változhat addig de nem túl sokat.
"Hülyeséget ír az első.
kb 50.000ft az átíratás eredetvizsgával, új forgalmival, vagyonszerzési illetékkel."
OKé. Aztán ha kiderül, hogy 18 évesen, A0-ban budapesti lakosként kijön neki egy 130 000-res éves biztosítási díj, na akkor mivan? :D
Rákalkuláltam, a legolcsóbb biztosítás is 70 000 baleseti adóval, de akadnak ám 100 fölött is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!