Holnap veszek egy autót. Azonnal kell rá kötnöm biztosítást hogy hazahozhassam, vagy mehetek vele biztosítás nélkül legalább a hazaútig?
Hazáig aznap igen.
Másnap már kell a biztosítás.
Tehát figyelj oda a hétvégi vagy ünnepnapi vásárlásra.
Másolt cikk:
"A lehető leghamarabb meg kell kötni
a biztosítást, ugyanis ha ez nem
történik meg, csak pár nap elteltével,
akkor minden egyes kimaradt napra
fedezetlenségi díjat kell fizetni.
E büntetés könnyedén elkerülhető, ha
kötelezőnket már a gépjármű
vásárlásának napján megkötjük –
közölte lapunkkal Fekete Róbert pécsi
biztosítási szakértő.
Szerinte, ha hétvégére esik az
autóvásárlás, legjobb neten megkötni
a biztosítást, vagy felkeresni egy
átíróirodát.
"Ha érvényes forgalmival rendelkező használt autót veszel, akkor az eladó biztosításával hazaviheted,"
"Hazáig mehetsz vele aznap, amikor megveszed."
Én lenni eladó. Eladni szép autót ócóé. Hülyegyerek megveszi, hazáig tolja majd 8 sarok múlva rommá tör valakit, akkor én bónuszom fog ugrani? El vagytok ti varázsolva szerintem, ki az az idióta aki ezt bevállalja? :D
Pont ilyenek miatt, egy ideje már nem csak dátumot, hanem időpontot is szokás írni az adásvételire.
Ez így igaz.
De a kérdés a biztosításon volt,
nem pedig az adás-vétel időpontján.
1, Gondolj arra, ha nem lenne a kgfb törvényileg szabályozva, vagy akár nem is lenne kgfb. Okozol kárt, miután a Tiéd a kocsi. Azért még az előző tulaj lenne a felelős?
2, Gondolj arra, hogy veszel egy vadászpuskát és lelősz valakit. Azért is az előző tulajnak kellene felelnie?
Így onnantól ahogy forgalomba kerül az autó, kell rá érvényes biztosítással rendelkezni. Ha már van adásvételi, akkor a kocsi a Tied, de a biztosítás nem!
A pécsi szakértőnek: Ha a Móricka c. viccmagazinba azt írom, hogy én vagyok Mo. királya, attól még nem leszek az.
A kérdésre így: Érvényes biztosítás nélkül nem mehetsz haza.
Elnézést a pécsi szakértőtől.
Nem írt olyat, hogy haza lehet menni a kocsival biztosítás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!