Mit tehetnék? Nem tudom átiratni az autóm! Bővebben
lent!
Figyelt kérdés
Arról van szó, hogy vettem egy autót, minden szép minden jó volt. Elvittem eredetiségvizsgálatra, megkötöttem a biztosítást aztán irány az okmányiroda, ahol közölték, hogy nem tudom átiratni az autót, mert volt rajta egy hitel ami nem lett törölve, intézze el a tulaj és utána semmi akadálya. Fölhívtam a srácot akitől vettem (őt csak megbízták az eladással, nem övé volt az autó) mondta, hogy továbbítja a volt tulajnak. Ez volt tegnap, ma hívtam nem vette föl. Mit tehetnék?
Hát figyelj... Nálad az autó. A forgalmiban pedig az ő neve van. Valahogy vedd fel vele a kapcsolatot, küldj neki sms-t, hogy vagy rendezi, vagy felmész autópályára matrica nélkül, ott végigmész 200-al, aztán Budapesten az Andrássy-n záróvonalon át balra fordulsz ahol nem szabad és persze kamera is van, utána pedig felmész a rendőrség honlapjára, hogy hol trafiznak a városban és 50 helyett egy 160-170 sztem megteszi.
Objektív felelősség alapján az egészet ő fogja kapni és neki kell majd kifizetni.
2014. ápr. 23. 14:48
2/7 anonim válasza:
objektív felelősség alapján már nem az övé, az adásvételivel bizonyítja. ez nem kivik öcsém.
2014. ápr. 23. 16:04
3/7 anonim válasza:
Szóval nem kaptál törzskönyvet? Csak a forgalmi, meg adás-vételid van?
Akkor még most vidd vissza, és kérd vissza a vételárat!
És nem is a tulajtól vetted a kocsit?
Kinek az aláírása van az adás-vételin? Lehet, nem is érvényes!
2014. ápr. 23. 19:42
4/7 anonim válasza:
Épp ezt mondom. De le lettem baromira szavazva. Így nem érvényes semmi, ott az autó csak nála és ennyi.
2014. ápr. 23. 20:22
5/7 Csizmadia superligt válasza:
ha semmi sem sikerül akkor bíróság de ügyvéddel. vagy eladod darabokban
2014. ápr. 24. 08:17
6/7 anonim válasza:
Kérdező!
Válaszolnál a kérdéseimre, hogy válaszolhassunk?
3-as voltam.
(Csak mert én vettem olyan autót, amit az okm. iroda nem akart átírni, mert NAV foglalás van rajta, pedig nálam volt a törzskönyv, meg minden, és 1 hónap futkosás után sikerült levetetni, mert jogtalanul tették rá!)
2014. ápr. 25. 21:27
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Elnézést, nem voltam gép közelben. Törzskönyv minden nálam van, az adás-vételi előre alá volt írva. A helyzet változatlan, csütörtökön pedig lejár a 15 nap. Ráadásul elvittem saját szerelőhöz, mert nem tetszett néhány dolog és a "műszakilag rendben van" autóra eddig 70 ezret költöttem...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!