Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Egyedi fényezés, hogy fizetne...

Egyedi fényezés, hogy fizetne a biztosító?

Figyelt kérdés

Ha az adott elem mondjuk AirBrush-al van kipingálva, és az sérül egy balesetben akkor a biztosító figyelembe veszi a festést is? Vagy csak a gyári állapot visszaállításáig terjed?

Csak egy felvetés. Családban van festett motorháztetejű autó, ezért jutott eszembe.

2014. márc. 19. 20:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem esélytelen, hacsak nem valami papírod van róla hogy te ezért fizettél egy hivatásos művésznek (lol :D)
2014. márc. 19. 21:20
 2/8 anonim ***** válasza:
olyasmi rémlik,hogy külön kell rá biztit kötni különben nem
2014. márc. 19. 21:53
 3/8 anonim ***** válasza:
Na ezért nem járnék egyedi autóval. Valami megsérül rajta, azt puff. Egy ismerősöm szanaszét tuningolt egy audit, aztán összetörte. Egy külső alkatrésze se volt gyári, rengeteg munka volt benne.
2014. márc. 20. 02:00
 4/8 anonim ***** válasza:

"aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni"

nem a gyári állapot visszaállításáig terjed a biztosítás, hanem az EREDETI állapot helyreállításáig!

/kár előtt 1 perccel amilyen állapotban volt a kocsi/

2014. márc. 20. 06:58
 5/8 anonim ***** válasza:
#4: a baj az, hogy hogyan bizonyítod be, hogy a sérült elem értéke annyi volt, amennyi? Ha nincs hivatalos papírod a fényezésről ill. annak ellenértékéről, akkor senki sem fogja neked elhinni, hogy az adott elem fényezése, pingálása teszem azt 80.000 Ft-odba került. Simán 20.000-be számolják, mert annyi a tax szerinti értéke.
2014. márc. 20. 10:18
 6/8 A kérdező kommentje:

Én is úgy gondolom hogy esetleg akkor fizetnék ki ha vinném nekik a számlát a festőtől hogy ennyiért csináltam meg újra.

Na de van egy tehetséges művész a családban aki csinálta. Szóval gondolom így nem fizetné a biztosító. Főleg amilyen lehúzósak...

2014. márc. 20. 17:04
 7/8 anonim ***** válasza:

No hát akkor nem is került neked pénzbe, mit akarnál kifizettetni? :D

Másrészt, attól hogy családtag csinálta, még állíthat ki róla számlát számodra. Szépen befizeted az ez után járó illetéket az állambácsi zsebébe, és máris mehetsz hepajkodni a biztosítóhoz. Persze, ezt korábban kellett volna... Most már késő bánat.

Tudod, az éremnek mindig két oldala van. Ha feketén csináltattad, akkor ne bánkódj hogy nem fizet érte a biztosító, ha meg szeretnéd hogy fizessen, ne dolgoztass feketén :) Nem lehet mindenből csak a jót.

Na eddig a hivatalos duma. Tudom, fájó, hogy családtag által készített valami most tönkrement, de nézd a dolog jó oldalát: a következő fényezést ugyanúgy harmada árban fogod tudni csináltatni az elemen, mint ahogy ezt is tetted ;)

2014. márc. 20. 17:12
 8/8 A kérdező kommentje:

Nem ment tönkre! Csak egy feltevés. Szerencsére a madarakon és bogarakon kívül más még nem bántotta :D

Családtag csinálta, anyagköltségen. De azért tudd hogy az AirBrush-hoz a normális festékeket aranyáron mérik... Drága állam meg mennyen a jó büdös francba(tudom, úgy lenne hivatalos, de adózott a festék után, adózott a pisztoly után, aztán még adózzon az után is hogy dolgozott vele? Hát menjenek az édes anyukájukba...)

Ráadásul nem ezzel foglalkozik. Csak "kipróbálta" ezt is. Festett ezt-azt.

2014. márc. 20. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!