Egyedi fényezés, hogy fizetne a biztosító?
Ha az adott elem mondjuk AirBrush-al van kipingálva, és az sérül egy balesetben akkor a biztosító figyelembe veszi a festést is? Vagy csak a gyári állapot visszaállításáig terjed?
Csak egy felvetés. Családban van festett motorháztetejű autó, ezért jutott eszembe.
"aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni"
nem a gyári állapot visszaállításáig terjed a biztosítás, hanem az EREDETI állapot helyreállításáig!
/kár előtt 1 perccel amilyen állapotban volt a kocsi/
Én is úgy gondolom hogy esetleg akkor fizetnék ki ha vinném nekik a számlát a festőtől hogy ennyiért csináltam meg újra.
Na de van egy tehetséges művész a családban aki csinálta. Szóval gondolom így nem fizetné a biztosító. Főleg amilyen lehúzósak...
No hát akkor nem is került neked pénzbe, mit akarnál kifizettetni? :D
Másrészt, attól hogy családtag csinálta, még állíthat ki róla számlát számodra. Szépen befizeted az ez után járó illetéket az állambácsi zsebébe, és máris mehetsz hepajkodni a biztosítóhoz. Persze, ezt korábban kellett volna... Most már késő bánat.
Tudod, az éremnek mindig két oldala van. Ha feketén csináltattad, akkor ne bánkódj hogy nem fizet érte a biztosító, ha meg szeretnéd hogy fizessen, ne dolgoztass feketén :) Nem lehet mindenből csak a jót.
Na eddig a hivatalos duma. Tudom, fájó, hogy családtag által készített valami most tönkrement, de nézd a dolog jó oldalát: a következő fényezést ugyanúgy harmada árban fogod tudni csináltatni az elemen, mint ahogy ezt is tetted ;)
Nem ment tönkre! Csak egy feltevés. Szerencsére a madarakon és bogarakon kívül más még nem bántotta :D
Családtag csinálta, anyagköltségen. De azért tudd hogy az AirBrush-hoz a normális festékeket aranyáron mérik... Drága állam meg mennyen a jó büdös francba(tudom, úgy lenne hivatalos, de adózott a festék után, adózott a pisztoly után, aztán még adózzon az után is hogy dolgozott vele? Hát menjenek az édes anyukájukba...)
Ráadásul nem ezzel foglalkozik. Csak "kipróbálta" ezt is. Festett ezt-azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!