Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ezért megbüntethetnek?

Ezért megbüntethetnek?

Figyelt kérdés
A2-es jogosítványom van és 23 éves vagyok. Cserélném a Hondámat egy Kawasaki Ninja 600-asra, ha lefojtatom 25kW-ra és amint meg van az A jogsi és leveszem róla a fojtást az így megoldható? Mármint hogy a 600-as motor van lefojtva kellő kW-ra
2014. márc. 3. 20:34
 1/10 anonim ***** válasza:

Azt elárulhatnád, hogy ki az aki ezt a "lefojtás" dolgot kitalálta?

Az NKH-nál se hülyék ülnek. Ha pedig elfogadnák az ilyen teljesítmény korlátozást, akkor azt csakis úgy, hogy ne lehessen visszafordítani. Különben mi garantálná, hogy másnap nem szeded ki az összeset?

Ezen kívül ha 23 éves vagy, akkor már max. 1 évet kell kibírnod, ha pedig van két éve A2-d, akkor máris vizsgázhatsz korlátlanra!

2014. márc. 3. 20:41
 2/10 anonim ***** válasza:
No meg az számít ami a forgalmiba van írva, nem az amit tényleg tud a gép!
2014. márc. 3. 20:42
 3/10 anonim ***** válasza:

Régebben volt ilyen, pl a Motorrad foglalkozott ilyesmivel, teljesen hivatalosan. Egy modernebb Ninjánál nem igazán hiszem, hogy megváltoztatnák az elektronikát, - régebben a karburátor fúvókákat módosították - szóval szerintem körülményes lehet és nem biztos, hogy anyagilag is kifizetődő. ( Dupla műszakiztatás + okmányok )

Jövőre már mindenképp mehetsz A korlátlanra - szerintem várj addig, a szezont meg motorozd végig valamilyen kellemes és jogosítványodnak megfelelő géppel.

Kellemes szezont és sok sok boldog kilómétert kívánok!

2014. márc. 3. 20:42
 4/10 A kérdező kommentje:

Úgy tudom hogy az A korlátlannál is van 2év "kezdő jogosítvnányos" idő ahol 35kW-ra lekell fojtani a motort.

1. válaszolónak: a fojtást nem házilag oldanám meg, szerelőnél aki ad róla papírt is

2014. márc. 3. 20:56
 5/10 anonim ***** válasza:
Utólag nem lehet lefojtani egy motort, vagyis lehet csak nem szabályos. Hogy fogsz új forgalmit szerezni?
2014. márc. 3. 21:35
 6/10 A kérdező kommentje:
gondoltam levizsgáztatom úgy.
2014. márc. 3. 21:53
 7/10 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem jelen esetben ez ugyanúgy működik mint a tuning. Átalakítási engedély, dokumentáció, műbizonylat, bevizsgálás stb stb... Nem ér annyit az egész.
2014. márc. 3. 21:59
 8/10 A kérdező kommentje:
Akkor várjam meg inkább a jövő tavaszt?:)
2014. márc. 3. 22:07
 9/10 anonim ***** válasza:

"gy tudom hogy az A korlátlannál is van 2év "kezdő jogosítvnányos" idő ahol 35kW-ra lekell fojtani a motort."

Ez abban az esetben van, ha 20 évesen 2 éves A2 gyakorlattal korkedvezményesen vizsgázol, de akkor is csak 21 éves korig tart a korlátozás, de te ebből már kinőttél!

2014. márc. 4. 06:53
 10/10 A kérdező kommentje:
Magyarán ha 2015ig kibírom és leteszem az A jogosítványt akkor már nem kell fojtást semmit se használnom?:)
2014. márc. 7. 06:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!