Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Eladtam a nevemen lévő kocsima...

Eladtam a nevemen lévő kocsimat, mi a további teendő?

Figyelt kérdés
2009. dec. 8. 12:47
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

adásvételi egyik példánya nálam van.

azzal megyek majd be a biztosítóhoz?

okmányirodába kell nekem menni?

2009. dec. 8. 13:11
 2/14 anonim ***** válasza:
82%
A biztosítónál bemutatod az adás-vételi szerződést, és megszünteted a biztosítást. Okmányirodába most már nem kell menned, esetleg az Önkormányzatnál is bemutathatod, nehogy a jövő évi súlyadót kiterheljék év elején.
2009. dec. 8. 13:28
 3/14 A kérdező kommentje:
köszi
2009. dec. 8. 13:31
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Jobb ha az okmányirodában is megmutatod az adás-vételit, hátha a vevő nem íratja át időben. Ha a neveden van, bármi előfordulhat vele, téged zargatnak.
2009. dec. 8. 13:41
 5/14 A kérdező kommentje:
jaja akkor beviszem inkább oda is. :)
2009. dec. 8. 13:49
 6/14 anonim ***** válasza:
74%

Mindenképp vidd be az okmányirodába! Ott lepecsételik, bejegyzik az adásvétel tényét.

Mindenképpen neked kell bejelenteni minél előbb, hogy eladtad, különben oltári nagy balhét csinálnak belőle. (Sajnos tapasztalat.)

Ezután a továbbiakban a vevőnek kötelessége az átírásról gondoskodnia az adásvételtől számított 15 napon belül.

2009. dec. 8. 14:43
 7/14 anonim ***** válasza:
87%
Tehát az eladás tényének bejelentése után neked más teendőd nincs.
2009. dec. 8. 14:44
 8/14 anonim ***** válasza:
89%
A vevőnek kell bejelenteni az új autó vásárlást. Ha belefér az idődbe biztonságból szaladj be te is a papírral. A biztosítónak elég egy adásvételi másolat postán.
2009. dec. 8. 15:12
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

A vevőnek az átírást kell intéznie. Az eladás tényét az eladónak kell bejelentenie.

Októberben adtam el egy gépjárművet és akkor még így volt. És az nem volt olyan régen.

2009. dec. 8. 15:31
 10/14 anonim ***** válasza:
a polgárjenő hivatalba add be az adásvételi másolatát, mert maguktól nem veszik le a nevedről a súlyadót.
2009. dec. 9. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!