Mennyibe kerülne a személyi sürgősségivel?
"Ügyintézés:
A személyazonosító igazolvány harminc napon belül elkészül.
Sürgősségi eljárásra nincs mód.
Lehetőség van SMS vagy/és e-mail értesítés kérésére az elkészült igazolvány postára adásának, illetve az okmányirodába érkezésének napjáról."
Még mindig van esélyed, hogy megkapod, a Visegrádin levő okmányiroda a sürgősségi ügyek intézését végzi. SMS-t küldenek, ha elkészül.
Mikor intézed az új személyit, kapsz két papírt is, amin a fotód van, az egyiken az új személyi igazolvány száma rajta szerepel. A másikon a kapott ideiglenes száma van. Mindkettőn rajta van, hogy mi volt a régi szám és mi az új. A lejártat visszaadják.
Erről a papírról felvihetik az új személyi igazolvány számot az iskolában. Ha esetleg mégsem kapod meg időben, akkor elviheted ezeket a papírokat és a régi igazolványt, kis jóindulattal megoldhatják azért.
Én mikor autóvezetésből vizsgáztam, útlevelet vittem magammal, mert nem találtam a szemlyimet. Elfogadták.
Nekem nem volt ilyen bajom, de jogsid nincs? Személyazonosításra az is alkalmas, lakcímkártyával együtt.
Persze külföldre nem mehetsz vele, mert valami okos rendkívül jól írta meg az idevonatkozó jogszabályt, de személyazonosításra belföldön kötelesek elfogadni.
Nem Pesti vagy?
Oda mész ahová akarsz,mert már nem a bejelentett lakhely szirinti illetékes okmányiroda foglalkozik vele.persze az is de bárhol az országban elkészitik.
Soka tudatlan ezen az oldalon.
Sajnálom de ez az igaszság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!