Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mennyibe kerülne a személyi...

Mennyibe kerülne a személyi sürgősségivel?

Figyelt kérdés
Holnap el kell mennem személyit csináltatni, mert ha febr. 11-ig nem szerzek személyit(nem elég az ideiglenes papír) akkor nem mehetek érettségizni. Mennyibe kerül ha sürgősségi?

2014. jan. 22. 19:58
 1/10 anonim ***** válasza:

"Ügyintézés:

A személyazonosító igazolvány harminc napon belül elkészül.

Sürgősségi eljárásra nincs mód.

Lehetőség van SMS vagy/és e-mail értesítés kérésére az elkészült igazolvány postára adásának, illetve az okmányirodába érkezésének napjáról."

2014. jan. 22. 20:02
 2/10 A kérdező kommentje:
Tehát több mint valószínű, hogy nem tudok menni érettségizni, ugye? :(
2014. jan. 22. 20:03
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem 14 nap alatt készült el a személyim nemrég, a Visegrádi utcában (13. kerület) csináltattam, mert ott hamarabb készülnek el az okmányok. Nekem nem volt érvényes útlevelem, sem jogsim, ezért adtak egy ideiglenes plasztik kártyát, amit mindenhol elfogadtak, külföldre is lehet vele menni. Ezért nem szoktak sűrgősségit kérni személyiből, mert a kártyaszerű ideiglenes pont ugyanazt tudja. (laminált, fényképes dolog) 1500 Ft volt összesen.
2014. jan. 22. 20:22
 4/10 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem direkt titkárságon, hogy az ideiglenes jó-e, de azt mondták nem, mert azon egy hosszabb szám van mint a személyin és azt nem tudja bevinni ott a rendszerbe :(
2014. jan. 22. 20:35
 5/10 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség, belföldön bárhol használhatod az ideiglenest. Persze majd pont érettségizni ne mehetnél vele... :)
2014. jan. 22. 20:47
 6/10 anonim ***** válasza:

Még mindig van esélyed, hogy megkapod, a Visegrádin levő okmányiroda a sürgősségi ügyek intézését végzi. SMS-t küldenek, ha elkészül.

Mikor intézed az új személyit, kapsz két papírt is, amin a fotód van, az egyiken az új személyi igazolvány száma rajta szerepel. A másikon a kapott ideiglenes száma van. Mindkettőn rajta van, hogy mi volt a régi szám és mi az új. A lejártat visszaadják.

Erről a papírról felvihetik az új személyi igazolvány számot az iskolában. Ha esetleg mégsem kapod meg időben, akkor elviheted ezeket a papírokat és a régi igazolványt, kis jóindulattal megoldhatják azért.

Én mikor autóvezetésből vizsgáztam, útlevelet vittem magammal, mert nem találtam a szemlyimet. Elfogadták.

2014. jan. 22. 22:23
 7/10 anonim ***** válasza:
Mondjuk ha nem pesti vagy, akkor persze nem jó a Visegrádi utcai.
2014. jan. 22. 22:26
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem nem volt ilyen bajom, de jogsid nincs? Személyazonosításra az is alkalmas, lakcímkártyával együtt.

Persze külföldre nem mehetsz vele, mert valami okos rendkívül jól írta meg az idevonatkozó jogszabályt, de személyazonosításra belföldön kötelesek elfogadni.

2014. jan. 25. 19:47
 9/10 A kérdező kommentje:
Hát, most bevitték az ideiglenest a rendszerbe, és mondták, ha megkapom a véglegeset, akkor azon nyomban menjek, hogy megpróbálják átírni. Amúgy se jogsim, se útlevelem nincs. Elvileg megoldható.
2014. jan. 26. 15:21
 10/10 Tamás 1234 válasza:

Nem Pesti vagy?

Oda mész ahová akarsz,mert már nem a bejelentett lakhely szirinti illetékes okmányiroda foglalkozik vele.persze az is de bárhol az országban elkészitik.

Soka tudatlan ezen az oldalon.

Sajnálom de ez az igaszság.

2014. jan. 27. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!