Elveszett a személyi igazolványom, de hétvégén mennénk écsbe. Ideiglenes személyivel kiemehetek?
Sziasztok!
17 éves vagyok, a személyim pár napja egy sulis kiránduláson elveszett. De vasárnap meg mennénk Bécsbe. Ilyenkor mi a teendő? Mehetek így? Diákigazolvány nem helyettesítheti?
*Bécsbe
A címet elírtam, bocsánat
diákkal nem tudod magad igazolni
ha nincs érvényes útleveled, akkor 1500 Ft-ért készíttethetsz ideiglenes személyit, ezzel mehetsz, szintén kártya alapú, mint a végleges
*3000 Ft
A végleges nem készülne el időben, még sűrgősségi kérelemmel sem? Összesen kb. mennyibe fog kerülni?
ha érvényes az útleveled, akkor természetesen nem kell személyi
az ideiglenes azért van, mert a személyit nem lehet sürgősséggel kérni, de ha érvényes az útleveled, akkor azzal kül- és belföldön is tudod magad igazolni, így nem készítenek ideiglenes személyit
Ó, de szuper.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
És azt nem tudjátok véletlenül, hogy egy új mennyibe kerül? Már egy csomó rémhírt hallottam, hogy több tízezer forint, meg hasonlók, de a honlapjukon ezt nem látom :/
1500, mert van érvényes igazolványod
ha nem lenne, akkor 1500 lenne az ideiglenes ,és másik 1500 az állandó
az útlevél drága, azzal keverheted, azt lehet sürgősséggel is kérni, akár 70e Ft is lehet, ha 24 órán belül kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!