Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Autot vettem, ugye kell...

Pitbul0101 kérdése:

Autot vettem, ugye kell biztositas ra stb, de en uzembentrtoira aktam venni?

Figyelt kérdés
nem adtak meg, kotottem 1 masik banknal, az auto nem a nevemen van, tesomen! Kerdesem:ha nem fizetem be az elso biztositast. Amugy se tudtam felhasznalni, mert ne jo! Megszunik automatikusan vagy mi lez azzal?
2014. jan. 2. 08:04
 1/9 anonim ***** válasza:

Elég zavaros a történet, nem értem mit is akarsz...

Ha kötsz egy biztosítást és nem fizeted be a díjat, akkor díjnemfizetés miatt fel fogják mondani a szerződést. Az azért jó, mert ha továbbra sem teszel semmit, akkor a türelmi idő után megindítják az autó forgalomból kitiltását, te meg fizethetsz fedezetlenségi díjat.

Előbbi miatt majd nem használhatod és kapsz 10900 forint büntetést, a fedezetlenségi díj meg drága. Nagyon drága, pár hét alatt összejön több tízezer forintos tétel egy 1.4-es kocsinál is.

Szóval nem tudom mit nem adtak meg, illetve miért nem jó a biztosítás amit kötöttél - de ha valami gondod van, akkor azt a biztosítóval kell rendezni.

De el is magyarázhatnád pontosan, érthetően, hátha tudunk jobb tippet adni.

2014. jan. 2. 09:28
 2/9 A kérdező kommentje:
Szoval kocsit vettem.K&K nal biztositast kotottem,amivel menni kell az okmany irodara.En uzembentartoira akartam a kocsit,de nem lehetet a kocsit ugy irni.Igy atkelett irtanom azt mondtak,vagyis ugy lehet csak,kozben a kocsit mar megvettem!De mivel van 1 kis hitelem banknal,nem mertem a nevemre irtani.A hugom nevere csinaltattam Alianznal biztositast.amivel a hugom nevere kerult a kocsi!Tehat az elso biztositast a nevemre volt irva ,a masodik a hugomera,amivel atirattam a kocsit!Kedesem az elso biztositasom,mivel az nem volt jo,mi lesz vele,mert kozben kikuldte a bank is?!a csekket
2014. jan. 2. 09:40
 3/9 anonim ***** válasza:

Akkor az üzembentartói szerződés másolatát, amit a hugoddal kötöttél, és amit az ocsmányiroda lepecsételt, elküldöd a biztosítónak, és ők törlik az első szerződésedet érdekmúlás okán. Természetesen a kocsi megvétele és a hugoddal való szerződéskötés közti pár napra be kell fizetned a biztosítási díjat, de ez nem lesz egy őrületesen nagy összeg.

Egyébként ha te vagy a tulajdonos, akkor hiába a hugod az üzembentartó, attól még a végrehajtó simán ráteheti a mancsát, szóval teljesen felesleges kört futottál.

2014. jan. 2. 10:01
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem nem,en kijatszottam a vegrehajtot,mert a hugom a tulaj,es nincs uembentrato sem,nalam a kocsi,ugyvedi meghatalmazassal!Akkor bemegyek es megmondom nekik mi a helyzet,szutessek meg stb,de akkor nem kell fizetnem a K&H-nak?
2014. jan. 2. 10:06
 5/9 anonim ***** válasza:

Oké, megvetted a kocsit: odamentél, kifizetted, elhoztad.

Kinek a nevére írtatok adásvételi szerződést?

Ha a tiédre, akkor gondolom írtatok még egyet, azzal került a testvéred nevére. Ebben az esetben be kell vinned a szerződést a K&H-hoz bemutatni, hogy érdekmúlás miatt (az autót eladtad) megszüntetnéd a szerződést.

Ha a szerződés egyenesen a hugod nevére szól, akkor te hogyan kötöttél biztosítást? Szóval ez a lehetőség nem is érdekes.

A K&H-nak időarányosan kell fizetned, ha például 3 napig volt érvényes a szerződés és emiatt 68 forintot kérnek azt is ki kell fizetni.

De ha valami más keverés van az ügyben, akkor írd le lépésről lépésre mi történt, mert ez eddig nem derült ki.

Vagy ha nem akarod, akkor simán menj be a K&H-hoz aztán megmondják mi van, az is egy megoldás.

2014. jan. 2. 11:26
 6/9 A kérdező kommentje:
A lenyeg,Pesten vettem a kocsit,kifizettem stb,elhoztam!Kitoltetlen Uzembentartoit kaptam,meg 1 kitoltetlen Adasveteleit.Hazajottem,mondom rendezem az uzembentartoit,biztositas stb,ami kell,bemegyek az okmanyirodaba,mondjak nem lehet,mert kereskedes nem adhatja igy tovabb a kocsit,ez Pesten megy ,itt videken nem tudjak rendezni.Igy a kocsit atkellett irtanom,azt mondtak,mivel hitelem van,a nevemre nem akartam iratni,a bank stb.igy kitoltottuk az adasvetelit a hugom nevere,mas bankban Alianznal,kotelezo stb stbbementunk es igy megcsinaltak.Hugom neven van a kocsi igy!Az kerdeztem az elso biztositast amit en kotottem mert azt hittem lehet igy .Uzembentartoival,azzal mi lesz,mert a csekk is kijott kozben,es ez a tortenet kb 2 hete mar megtortent az atirtas!ha nem fizetem be torlik automatikusan vagy mi?
2014. jan. 2. 12:39
 7/9 anonim ***** válasza:

Érdekes, érdekes...

Szóval kötöttél biztosítást a nevedre az üzembentartói szerződés alapján, de nem jegyeztettétek be az üzembentartót az okmányirodában - hívd fel a biztosítót és mondd el nekik, hogy mégsem leszel a jármű üzembentartója; aztán kérdezd meg hogyan tudjátok megszüntetni a szerződést, pl. kell-e valamilyen papír a tulajdonostól (a testvéredtől), pl. az üzemben tartói visszavonásáról.

A biztosítók nem szeretik ha valaki ide-oda próbál ugrálni, így nem biztos hogy olyan egyszerű meccs lesz. De meg tudja mondani az ügyintéző - mindenesetre készülj arra, hogy majd megkérdezi mi is a helyzet, mi miatt történt ez, amire szimplán elmondhatod, hogy a hugod a tulajdonos, de mivel neked van tartozásod egy pénzintézet felé, ezért mégsem hajlandó megengedni hogy üzembentartó legyél, félvén attól, hogyha valami neadjisten történne, akkor elviszi a bank a kocsit.

Ez talán meghatja őket.

Azt ne csináld, hogy simán nem fizetsz és vársz, mert abból csak bonyodalom lesz a későbbiekben. Ugye a biztosítás, mégha sokan nem is úgy tekintenek rá, egy szerződés a biztosító és közötted. Azt aláírod és onnantól megszüntetésig (érdekmúlással = az autót eladod, bontóba leadod vagy totálkárosra törik; vagy biztosítóváltással = átmész másik biztosítóhoz) érvényes, azaz a biztosító vállalja hogyha balhét csinálsz kifizeti helyetted a kárt, te meg vállalod hogy a megszabott díjat befizeted ezért cserébe. Egy ilyen szerződés nem múlik el csak úgy, illetve a nemfizetéssel megszeged és akkor a biztosító felmondja, de cserébe - mivel nem lesz a kocsin érvényes biztosítás - kapsz akkora büntetést, hogy nem éri meg játszani.

2014. jan. 2. 13:22
 8/9 A kérdező kommentje:
Koszi szepen,nagy segitseg,bar mindenki ilyen segitokesz lenne!
2014. jan. 2. 13:26
 9/9 anonim ***** válasza:
Ja, akkor kell írni egy üzembentartói szerződés megszüntetése c. papírt. De ha jó fej a biztosító, elég bemutatnod a hugod nevére szóló forgalmit is, hiszen abból is nyilvánvaló, hogy már nem te vagy az üzembentartó. De ezt velük kell megbeszélned. Azt semmi esetre ne csináld, hogy nem fizetsz ls tojsz a fejükre, mert akkor könnyen "követeléskezelő partnerünknél" landolhat az ügy, és egyre csak többet és többet fognak kérni ilyen-olyan mondvacsinált jogcímeken... legalább egy tértivevényes ajánlott levelet küldjél nekik, hogy érdekmúlás miatt felmondod.
2014. jan. 2. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!