Angol jogositvannyal lehet Angol autot Magyarorszagon forgalomba helyeztetni, regisztralni? Es hogy tudom leinfozni hogy mennyibe kerul?
A magyarországi forgalomba helyezéshez nem kell jogosítvány!
Viszont ha jól tudom max. 6 hónapig tartózkodhatsz kint magyar rendszámmal.
A díjak mértéke pedig regadóval együtt elérhetik akár az egy milliót is.
az, hogy milyen jogositvanyod van, az auto magyarorszagi forgalomba helyezese szempontjabol toketeletesen erdektelen.
amit te nagyon, de nagyon durvan meg fogsz szivni, az a regisztracios ado, ami kb. ertelmetlenne teszi a behozatalt.
amit nem ertek: ha hazahozod az autot, akkor itthon kell ra biztositast kotnod. azzal a biztositassal Angliaban szerintem semmit nem fogsz erni, raadasul nagykobcentis autoval, kezdo soforkent (a magyar rendszerben annak szamitasz) eves szinten 100e is lehet a kotelezod. raadasul ha jol tudom, 6 honap utan a jogositvanyodat is honosittatni kell, ha itthon maradsz.
azt ertsd meg, hogy a magyar biztositasod odaat semmit nem er. nem veletlenul kerul annyiba neked egy biztositas, gyakorlatlan vagy, raadasul 'nagy' autot akarsz, mert az a meno... nem kozlekedhetsz a jobbkormanyos magyar rendszamos autoddal a vegtelensegig, az angol rendorok sem tokhulyek, hamar rajonnek hogy csak ugyeskedsz, es akkora buntetest kapsz, hogy evekig nyogheted mire kifizeted.
kb. a tipikus peldaja vagy annak, hogy miert utaljak a magyarokat meg a kelet-europaiakat Angliaban...
valaszolunk az ostoba kerdesedre, rajossz, hogy torvenyesen nem tudod megoldani, es a mi anyankat.
javasolnam maradj kint, bunkobol van eleg idehaza is.
itt tudod kb kikalkulani mennyi a regado:
az vegleges arat a Környezetvédelmi osztály besorolás hatarozza meg.Ha van ervenyes muszaki rajta,akkor nem kell hatosagi muszakira vinni.Jobb ha ceggel intezteted mert kulonben kuldozgethetnek egyik helyrol a masikra.
Magyar rendszamu autot latogato kent hasznalhatsz max 6 honapig 12 honapos idotartam alatt.
Ha a rendor rad bizonyitja hogy jogtalanul hasznalod,akkor az auto mehet a zuzdaba es akar 2500font buntetes is jar hozza.Pl ha dolgozol angliaban,akkor csak angol rendszamu autod lehet. Neked ugye angol jogsid van,igy mindenkeppen bukta,mert azonnal leinformal.Nem jon be a visitor kategoria.De ha az angol jogositvanyod becsereled magyarra,akkor tudnad hasznalni,de persze nem legalisan.
Boltonban szokasa a rendoroknek lefenykepezni a magyar rendszamu autokat es igy kiszurni a blicceloket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!