Külföldi autómról lejárt a műszaki vizsga, akkor KPM vizsga kell ahhoz, hogy megkaphassa az E rendszámot, vagy el kell vinnem műszakiztatni bármelyik vizsgaállomásra?
Mert utána olvastam csak annyit írnak érvényes műszaki vizsgának kell lennie, de azt nem írják, hogy külföldi vagy jó a magyar is.
Köszönöm előre is
vagy lehet egyáltalán külföldi autót magyaron műszakiztatni?
illetve majd ha lejár az E rendszám kötelező a vámot befizetnem, vagy dönthetek úgy hogy mégsem helyezem forgalomba itthon?
Uniós országból behozott autóra nem kell vámot fizetni!
Az ideiglenes rendszámot akkor kaphatod meg, ha levizsgázott az autó, de még nem fizetted ki a regisztrációs adót. A regadó kifizetésére (ha jól tévedek) 6 hónapod van, ennyi ideig érvényes az E rendszám (de max. az év végéig). Ha elidítottad a folyamatot, akkor nem léphetsz ki én úgy tudom. Bár ha minden igaz, akkor eladhatod, és akár az új tulaj fizetheti ki a regadót, és igényelheti meg a végleges rendszámot.
Tehát kötelező kifizetni a regadót?
szerintem ez így nem helyes, meg ah nem fieztem ki hogy hajtsák be? valahogy járni kell külföldi autóval is, P rendszámot már ellehetlenítették, csak az E rendszám marad az autó legális mozgatására.
én úgy tudtam hogy csak érvényes műszaki vizsga kell rá, és megkapom az E rendszámot, aztán ha lejár a 6 hónap automatikusan megszűnik, és ennyi, utánna azt csinálok amit akarok a kocsival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!