Hogy lehet egy papírok nélküli motort forgalomba helyezni?
Ha semmi adatod vagy papírod róla, akkor egyáltalán nem lehet. 209-ig lehetett, akkor két veterános kolléga lebukott, hogy egy halott bácsika aláírását hamisították, azóta csak akkor ha vannak rendes papírok.
Pannonia?
Milyen adat van róla? Tudod kié volt (kinek a nevén volt)? Rendszáma megvan? Hogyan került hozzád?
Ha ezekre válaszolsz, akkor majd holnap délelőtt tudok tanácsot adni, most irány a meló.
Üdv, egy másik veterános
Szia!
Köszönöm a válaszod, igen egy Pannonia P10-es ről van szó.
A helyzet az hogy ismerősömtől veszem, tehát a tulaj nevét tudom, viszont a rendszáma nincs meg :S Most amúgy még nem az enyém, de szeretnék tisztába lenni vele, hogy lehet-e még forgalomba helyezni.
A válaszodat előre is köszönöm! :)
Aha - azt hittem legalább valamilyen információd lesz róla.
Ha tényleg semmi adat az utolsó bejegyzett tulajról vagy legalább a rendszáma, akkor jelenleg nincs esély a forgalomba helyezésre sehogy idehaza. Emiatt az a gép csak alkatrészbányának jó, emiatt állapottól függően 10-40 ezer forintot érhet, de 40-ért már tök gyárinak és működőképesnek kell lennie.
Ha ismert az utolsó ember akinek a nevén volt, és persze hajlandó veled szerződést írni, akkor az sima ügy és érdemes lehet megvenni.
Ha csak a rendszáma lenne ismert, akkor meg lehet próbálni megkeresni az utolsó tulajdonost, de elég rizikós - nekem eddig 4 ilyen esetből egy lett sikeres, de ahhoz akkora vakszerencse kellett mint ide Lacháza...
Szóval ha közúton legálisan motorozni is akarsz vele, akkor meg kell nézni mit is vesz az ember.
Köszi szépen! :)
Remélem sikerül valamit kinyomozni...
Hogy újra felèlesszem a témát, vettem nèmetben egy olaszpapiros motort, amit az illető németbe hozott, majd kb 5 év múlva végre eladta, de a papírjai már nincsenek meg.
Adásvételim van.
Itt németben lehetne rá okmányokat intézni, de nem olcsó.
A járművet a nemzetközi rendszerben nem körözik!
Egy Szakkereskedést most kérdeztem, a jövő héten számítok válaszra.
Magyarországon mi lenne a lehetőség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!