Részt vehet-e a gépjármű a forgalomban?
Bízom benne, hogy 2-3 nap késés még nem a világvége lesz, mert tehetetlen vagyok ez ügyben. A postán múlik minden.
Igen, a papírok megvannak.
Köszönöm a választ!
Nem a világvége, de ez őket nem nagyon fogja meghatni:
"Mi a következménye a gépjármű átírási határidő be nem tartásának?
A BM rendelet szerint a 15 napot meghaladó gépjármű átírási ügyintézésnek következménye van. A határidőn túl érkező kérelmeket ugyan teljes mértékben végrehajtják, azaz a hatóság bejegyzi az új tulajdonjogot a nyilvántartása, és kiadja az új forgalmi engedélyt, és elindítja a törzskönyv megrendelését, de ezzel egy időben a rendszer automatikusan jelez az illetékhivatal felé.
Ezt követően az illetékhivatal mulasztási bírságot szab ki, melynek összege 100.000.-Ft.-ig terjedhet. Nagy általánosságban az ez összeg 30.000.-Ft körül szokott mozogni!
Az illetékhivatal megvizsgálja a gépjármű átírás határideje be nem tartásának okát, mérlegeli a körülményeket, az adózó jogellenes vétségeinek előéletét, illetve az adózótól elvárható körültekintőségét, majd dönt a bírság méretéről.
"
Ezzel tisztában vagyok, olvastam is pontosan ezt. De továbbra sem tudok mit tenni, a 15 napban benne volt a hétvége, benne volt az október 23 is és a postán nem dolgoznak nonstop... 1 hete várom a levelet amivel el tudnám intézni az átírást, nevetséges. Azt kéne felkötni aki kitalálta, hogy az a bizonyos 15 naptári nap és nem munkanap. Mert hétvégén és ünnepnapokon mit lehet intézni?! Semmit... Rajtam nem múlt semmi, a gépjárművemet 2 héttel ezelőtt hétvégén vettem, a legelső munkanapon el is intéztem a papírok 90%-át, az átírás pedig egy helyben topog.
Mindegy, köszönöm válaszod! Nekem csak az számít hogy a forgalomban részt vehetek, a büntetést pedig ha megkapom, akkor ez van.
Ha kívülálló okok miatt nem tudod átíratni, akkor az okmányirodában adnak erről hivatalos papírt.
Mi azért nem tudtuk átíratni, mert a NAVnak jogellenesen volt foglalása a kocsin. Több mint 1 hónapig futkostunk a papírok után, és nem büntettek meg, de erről kértünk is papírt, hogy nem mi tehetünk róla, hogy nem tudjuk átíratni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!