Miért kell nekem 10 napos matricát venni, ha csak 1 nap használom az autópályát?
Hát igen, nálam el is érték, hogy soha a büdös életbe ne használjam az autópályát, pedig múlthéten Pestről mentem Debrecenbe. Ez egy olyan nagymértékű pofátlanság a mocsok politikusok részéről, hogy ha lenne mondjuk 100 milliárd forintom, akkor se fizetném ki és mennék a tetves autópályájukon. Dugják fel a seggükbe az összes kilométernyit, amennyi csak van! Nem sok ugyebár, de arra bőségesen elég, hogy az egész rohadt bagázs megpusztuljon! Puszi
:-)
ez olyan, mint amikor nekem meg kell vennem a buszon a 10km-es jegyet, ha 5km-re utazom akkor is...
csak kicsiben...
Mert állítólag csak így tudják fedezni az üzemeltetési költségeket.
Majd idővel a személyautókra is lehet kérni a megtett úttal arányos díjfizetést, de az még drágább lesz.
Valami olyasmit olvastam legutóbb, hogy km-enként 15 ft körül lesz a személyautóknak. Akkor ha egy héten jössz-mész megteszel 200 + 200 km-t, akkor most fizetsz 3000 forintot. Ha bevezetik a km arányos útdíjat, akkor 2x15x200=6000 forint lesz. Ez még több lesz, ha egy héten többször is megteszed ugyanezt a távot.
Ez csak azért ház, mert már az autópályák is pocsék minőségűek, a közutak meg botrányosak. Egyre több pénzt kérnek a fos utak használatáért. Stadionépítésre van pénz, egy kis faluban. Bocsánat, az "város".
Amennyire hanyagolják a főutakat, lassan nem lesz más választása az embereknek, minthogy kifizessék a pályát, ami egy fokkal jobb csak. Sok főúthoz az idén hozzá sem nyúltak, annyira tele vannak kráterekkel. Akkor még lenne pofájuk bevezeti az útdíjat a 3.5 tonnánál könnyebb járművekre is?
"ezt azért csak egy ilyen birka néppel lehet megcsinálni"
Ahol időarányos rendszert használnak, 3,5 t alatti járműveknek sehol nincs napi matrica, Svájcban ráadásul csak éves van.
Amíg volt 4 napos matrica, addig ha 100 km-t akartam utazni, simán megvettem. Most 150 km-es távig eszembe sem jut matricát venni.
Kétlem, hogy így több pénze van az államnak belőle.
Másrészt a legtöbb országban 10 napos a minimum, sőt, van ahol 1 hónapos. Más kérdés, hogy sok helyen a havi is olcsóbb, mint itt a 10 napos. :)
De Horvátország a másik példa, ahol kapus rendszer van, ami igencsak drága.
Örülj, hogy nem Olaszországban élsz, na ott drága csak igazából a pálya.
Minél kevesebbet mész, annál durvább: 5km közel 5 EUR-ért kicsit durva. De a közel 30 EUR 3-400 km-ért sem kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!