175ccm -s motorhoz A vagy A1 jogsi kell?
Sziasztok!
Papám öreg motorját szeretném vezetni.
Ez egy Jawa 175 -s motor.
A kérdésem a címben is feltettem, hogy ehhez A vagy A1 jogsi szükséges.
B típusú jogosítványom van 4 éve. A parlament 2013. május 1 évvel módosította a jogosítványról szóló törtvényt miszerint akinek 2 évnél idősebbe a jogosítványa automatikusan A1 típust megkapja. Tehát 156ccm ig (elméletileg).
Köszönöm előre is válasz(okat)!
MI VAN !!!
Tudtommal
CSak A korlátozott, vagy A2, vagy A korlátlan jogsival vezetheted, mert az a1 125 ccmig szól
De mi az hogy 2 év után automatikusan megkapja az A1 et. ilyenről nem is hallottam főleg nem ilyen számról hogy 156ccm????????
A kategóriás jogosítvánnyal korlátlan hengerűrtartalom nagyságú motort vezethetsz
az A1-es jogsi 125 ccm-ig szól.
Tehát 175-ös motorhoz minimum "A2" vagy "A korlátlan" kategóriás jogosítvány kell.
21 éves elmúltál, és még hiszel a mesékben?
Gondoltam szólok, hogy a haverok a kocsmában csak szívattak ezzel az automatikus jogsival! Ha kapnál is A1-et, az is csak 125 cm3-ig jó!
Viszont már vizsgázhatsz A2-re. Ha a KRESZ vizsgát nem, de legalább az elsősegélyt megúszod...
XD
"A parlament 2013. május 1 évvel módosította a jogosítványról szóló törtvényt miszerint akinek 2 évnél idősebbe a jogosítványa automatikusan A1 típust megkapja"
Nem módosította.
"Tehát 156ccm ig (elméletileg)"
Az A1 125 köbcentiig jó. Neked A2 vagy A kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!