Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » 175ccm -s motorhoz A vagy A1...

175ccm -s motorhoz A vagy A1 jogsi kell?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Papám öreg motorját szeretném vezetni.

Ez egy Jawa 175 -s motor.

A kérdésem a címben is feltettem, hogy ehhez A vagy A1 jogsi szükséges.

B típusú jogosítványom van 4 éve. A parlament 2013. május 1 évvel módosította a jogosítványról szóló törtvényt miszerint akinek 2 évnél idősebbe a jogosítványa automatikusan A1 típust megkapja. Tehát 156ccm ig (elméletileg).

Köszönöm előre is válasz(okat)!

#jogosítvány #motor #A típus #B típus #A1 típus
2013. júl. 7. 13:38
 1/4 anonim ***** válasza:

MI VAN !!!

Tudtommal

CSak A korlátozott, vagy A2, vagy A korlátlan jogsival vezetheted, mert az a1 125 ccmig szól

De mi az hogy 2 év után automatikusan megkapja az A1 et. ilyenről nem is hallottam főleg nem ilyen számról hogy 156ccm????????

2013. júl. 7. 13:43
 2/4 htr válasza:

A kategóriás jogosítvánnyal korlátlan hengerűrtartalom nagyságú motort vezethetsz

az A1-es jogsi 125 ccm-ig szól.

Tehát 175-ös motorhoz minimum "A2" vagy "A korlátlan" kategóriás jogosítvány kell.

2013. júl. 7. 15:22
 3/4 anonim ***** válasza:

21 éves elmúltál, és még hiszel a mesékben?

Gondoltam szólok, hogy a haverok a kocsmában csak szívattak ezzel az automatikus jogsival! Ha kapnál is A1-et, az is csak 125 cm3-ig jó!

Viszont már vizsgázhatsz A2-re. Ha a KRESZ vizsgát nem, de legalább az elsősegélyt megúszod...

XD

2013. júl. 7. 15:52
 4/4 anonim ***** válasza:

"A parlament 2013. május 1 évvel módosította a jogosítványról szóló törtvényt miszerint akinek 2 évnél idősebbe a jogosítványa automatikusan A1 típust megkapja"

Nem módosította.

"Tehát 156ccm ig (elméletileg)"

Az A1 125 köbcentiig jó. Neked A2 vagy A kell.

2013. júl. 7. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!