Év közben lejáró kötelező esetén, hogyan megy a biztosító váltás?
"Pár napon belül lenne a kötelező biztosításom évfordulója, de szeretnék biztosítót váltani"
Ezt már elbuktad, hiszen 30 nappal az évforduló előtt be kell érkeznie a felmondásnak!
Ha időben megkötötted volna (mondjuk vagy 2 hónappal ezelőtt) az újjal a szerződést, akkor a többit elintézik egymás között!
Lehet, hogy tényleg nagyon éjszaka van már nálam fejben, de nekem ebből a mondatból (amit a szerződésből kopiztam) az derül ki, hogy az évfordulóig felmondhatom. De lehet, hogy én értelmezem rosszul...
"A biztosítási szerzõdést a szerzõdõ felek a biztosítás évfordulójára 30 napos felmondási határidõvel felmondhatják.
Amennyiben a felmondással a szerzõdõ felek egyike sem él, úgy a biztosítási szerzõdés egy évvel, illetve a további évekre
vonatkozóan mindig egy-egy évvel, a biztosítási évfordulóval automatikusan meghosszabbodik."
Igen. De neked pár napon belül lesz az évfordulód, így elég nehéz lesz a 30 napos kikötés miatt évfordulóra felmondanod. Ahhoz, hogy te évfordulón újat tudj kötni, az évforduló előtt legalább 30 nappal jelezned kell a szerződésbontási szándékod, hogy az évfordulón már bontott legyen a szerződés.
Ezt ahogy fentebb mondták, buktad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!