Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ki tudom-e kerülni a "büntetés...

Hdaveed kérdése:

Ki tudom-e kerülni a "büntetést" a díjnemfizetés miatt megszűnt kgfb biztosítás esetén utánfutónál?

Figyelt kérdés
Van a családban egy érvényes forgalmi engedéllyel(de rég lejárt műszakival)rendelkező utánfutónk, amire sajnos apám 2001 ősze óta nem fizette be a biztosítást. Gondoltam most ,hogy már dolgozom, költenék rá és rendbe tenném mind műszakilag, mind hivatalosan, viszont úgy hallottam h visszamenőleg fizetni kell, állítólag nem is keveset (van aki szerint a futó árának többszörösét is kicsekkolhatom ha belekezdek). Ha valóban ez a helyzet van-e vmi megoldás, vagy vontassam egyből a MÉH-be és gyűjtsek egy másikra??

2013. máj. 8. 16:24
 1/3 klopusz ***** válasza:

Szia!

Valami hasonló van nálunk is, csak autóval.

Azt a tanácsot kaptuk, hogy irassuk át a kocsit, mert a biztosítás tulajdonosra vonatkozik, tehát ha más a tulajdonos, akkor nem kell a büntetést fizetned. De nézz utána, mennyi az átírás, nehogy az is annyi legyen, mint maga za utánfutó.

2013. máj. 8. 16:34
 2/3 eNerdzsy ***** válasza:
Én a helyedben inkább az okmányirodában kérdezném meg, azzal többre mész.
2013. máj. 8. 16:47
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sztem is az lesz.
2013. máj. 12. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!