A rendőrségnél miért van részletfizetési lehetőség, a köztereseknél miért nincs?
Decemberben megbüntettek mert piroson hajtottam át (benéztem a sárgát), megállított a rendőr, helyszíni bírság. Azt mondták van lehetőségem részletfizetést kérni (mert nem kis összeg volt), de akkor befizettük egyben.
Most postán kaptam a csekket a Józsefvárosi Közteresektől, hogy térfigyelő alapján büntettek, szintén nem kevésre. Felhívtam őket, és nincs lehetőség részletfizetésre, egyben kell befizetnem, legfeljebb haladékot kérhetek.
Miért van ez így?
Ez 2 tök különböző cég.
Miért lehet kapni playstationt a Tescoban és nem a Lidlben? :P
" piroson hajtottam át (benéztem a sárgát), megállított a rendőr, helyszíni bírság. "
Itt valami nem stimmel. Az nem helyszíni bírság, hanem közigazgatási bírság. A kettő közözz nagy különbség van. Ennél a közignél nagy nehezen, de lehet kérni részletfizetést.
A közteresek pedig lehet, hogy nem is közigazgatási eljárás alá tartozó cselekmény miatt büntettek meg, ahol nem lehet részletfizetést kérni.
Akkor ez miatt lehet, hogy más a besorolás. A közteresek a József körút - Baross utca miatt büntettek (amiért mostanában elég sok mindenki kap csekket), mert lekanyarodtam jobbra, nem figyeltem a kötelező haladási irány egyenesen táblát.
Azért gondoltam, hogy hasonlóan lehet eljárni, mert mégiscsak autóval közlekedve "követtem el" mindkettőt...
Azért köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!