Átirattam az autómat, de most mit tegyek? Ha lejár a határidő mi fog történni?
Teljesen változó, nem értem hogy működik ez az átírás késés büntetés dolog.
Egy barátom most vett autót, 1 hónapot késett vele, kapott 30ezer bírságot.
2 éve a motoromat 2 hónap után írattam át, nem szóltak semmit, csak a hölgy az irodában megjegyezte, hogy korábban kellett volna.
Egy másik ismerős fél évet halasztott, 13430Ft bírságot kapott...
"33. § (1) A nyilvántartásba bejegyzett adatok módosítására okot adó körülmény bekövetkeztétől számított 15 napon belül köteles bejelenteni a bejegyzésre jogosult hatóságnál:
a) a járművezető, a járműtulajdonos (üzembentartó) a természetes személyazonosító és lakcím adatának, jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet a megnevezésének, székhelye (telephelye) címének, cégjegyzék- (nyilvántartási) számának változását;"
Ha veszel egy kocsit 15 napon belül át kell íratnod. Ha a rendőr elkap 15 000 Ft-os csekket ad. Ha feljelentenek 30 000 Ft jár.
De a törvény csak a bejelentést teszi kötelezővé. Te azt megtetted és ez a folyamat elindult. Akár 2 évig is tarthat ez a folyamat, te a bejelentésedet megtetted és az okmányiroda megindította amit kell. Nyugodtan közlekedhetsz így és nem fognak megbüntetni. Azért is kaptad a pecsétet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!