Ha vennék egy autót, de nincs törzskönyve, a forgalmiban pedig üzembentartó van csak, akkor honnan tudom, hogy a tulaj tényleg a tulaj-e?
Ha az okmányirodában átírják a nevedre, és megkapod a törzskönyvet, akkor te vagy a kizárólagos tulajdonos! Az elveszett törzskönyvet a körözési idő után passziválják, és másikat állítanak ki. Az adásvételhez elég az újragyártási engedély is, nem kell a régi tulajnak kiváltania.
Az előző autómnál pont ez volt a gond: a tulaj lejelentette, hogy elvesztette a törzskönyvet, aztán mire beértem átiratni az autót, kiderült, hogy mégis csak megtalálta, és leadta a helyi okmányirodában. Íg y várnom kellett még egy hetet, mire beért a központba a törzskönyv, és rávezették az adatbázisra. Jobb lett volna, ha meg se találja, vagy elégeti...
:(
Szerintem bemész az okmányirodába, és lekérdezed az autót a rendszám alapján. Így az is kiderülhet, hogy van e foglalás az autón esetleg, és ki a tulaj.
De törzskönyv nélkül SEMMIKÉPP SE vedd meg!!!Főleg, hogy üzembentartó van a forgalmiban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!