Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Milyen folyamatokkal jár így...

Milyen folyamatokkal jár így ki vonni a forgalombol egy autót? Többit lent.

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, hogy vettem tegnap egy autót amin van még műszaki pár hónapig, de még nem írattam át, nincs a nevemen, meg semmi ilyesmi csak az adásvételin, tudok olyat csinálni, hogy a volt tulaj nevével vonom ki az autót a forgalomból? (véglegesen) Tehát a forgalmiban a régi tulaj neve szerepel vagy ehhez a nevemre kell íratnom az autót, hogy ez a folyamat meg történjen? Illetve, ez mennyi költséggel járna?
2013. ápr. 2. 17:18
 1/10 anonim ***** válasza:
Csak a tulajdonos tudja kivonatni - és véglegesen csak úgy, ha adsz le az okmányirodában bontási igazolást.
2013. ápr. 2. 17:31
 2/10 A kérdező kommentje:
Magyarul akkor át kell ,hogy írassam az autót. Értem, és ilyen bontási igazolást hol tudok be szerezni?
2013. ápr. 2. 17:37
 3/10 anonim ***** válasza:
A bontós ad amikor leadod a kocsit...
2013. ápr. 2. 18:12
 4/10 anonim ***** válasza:

Miért fizetnél az átírásért, ha úgyis ki akarod vonatni forgalomból?

A régi tulajjal kellett volna megbeszélni, hogy vonassa ki, és akkor már át se kell íratnod! (No persze, ha van olyan bontós ismerősöd, akinek nem kell az egész autó, csak az alvázszám, mert különben semmit se ér a dolog...)

Ha viszont külföldre adod el, akkor csak a rendszámot kell leadni, a forgalmit kilyukasztva visszaadják, és nem kell a roncsot se leadni!

:)

2013. ápr. 2. 18:39
 5/10 A kérdező kommentje:
Még 3 hónap műszaki van a gépen, és nem tudtam úgy meg oldani hogy megbeszélem a régi tulajjal, hogy vonassa ki mert el kellett hoznom a lábán az autót, ugyanis nincs trailerem.
2013. ápr. 2. 19:00
 6/10 A kérdező kommentje:
határjárós autónak vettem, nem külföldre akarom vinni, és nem is szerettem volna hogy a bontóba végezze, mert elég szép állapotba van és nagyon olcsón jutottam hozzá, és ahhoz hogy a föld utakon bohóckodjak vele, nem szeretném fizetni rá a kötelezőket, arra van egy másik autóm. De ha nincs más megoldás ki fizetem rá még azt a 3 hónapot, és lesz ami lesz :)
2013. ápr. 2. 19:03
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha a határba kell csak, akkor vehettél volna papírok nélkülit - lehet egyszer trélerezni kellett volna, de cserébe nincs átírás, se adó, se biztosítás.

Ha meg akarod tartani, akkor valami trükkhöz kell folymodnod: vagy külföldre eladás, vagy előző tulaj + bontós jóbarát...

2013. ápr. 2. 19:31
 8/10 anonim ***** válasza:

"el kellett hoznom a lábán az autót, ugyanis nincs trailerem."

Az tökmindegy, elvitted volna az autót, aztán egy meghatalmazással elintézted volna helyben a dolgot.

Tudom utólag könnyű...

2013. ápr. 3. 07:02
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem kell külföldre vinni ahhoz, hogy legyen egy ukrán adás-vételid! (Ha érted!?)

"Há' azt mondta az ukrán, hogy jön érte és elviszi ha elintézem a papírokat, aztán 10 éve nem jött vissza!"

Ilyenkor legalább a forgalmi megmarad, aztán ha mégis megfog a rendőr, legalább a tulajdonjogot tudod igazolni, nem egy kivágott alvázú autóval buksz!

2013. ápr. 3. 07:07
 10/10 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm mindenkinek a válaszát.
2013. ápr. 4. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!