2013 jan.15. -én adtam el az autómat. Erre a félévre akkor be kell fizetnem a teljesítményadót a kocsira?
OFF:
Ezek szerint arra az autóra kétszer fizetnek teljesítményadót?
Vagy akkor az új tulajnak nem kell idén fizetni (nyilván nem egész évre) teljesítményadót?
Én augusztusban vásároltam egy autót és az éves teljesítményadó 1/3-át kifizetette velem az önkormányzat? Vagy én azért fizettem ki a törtévet, mert külföldről vásároltam autót?
a régi tulaj fizeti egész évre,hiába adja el az autót január 4.-én.az új tulaj csak a jövő évtől fizet.
külföldről behozott autó más,ilyenkor a darab évet ki kell fizetni.
"Ezek szerint arra az autóra kétszer fizetnek teljesítményadót?
Vagy akkor az új tulajnak nem kell idén fizetni (nyilván nem egész évre) teljesítményadót? "
Az új tulaj először jövőre fizet rá teljesítményadót. Ha addig el nem adja.
"fura, nekem félévente kell befizetni a teljesítmény adót"
A legtöbb településen félévente kell (március 15, szeptember 15 határidővel). De ilyenkor is mindkettőt annak kell befizetnie, akinek január 1-én a nevén van. Megegyezés tárgya lehet, hogy a vevő ennyivel többet fizet az autóért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!