Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Van egy papír nélküli honda...

Lébár Tamás kérdése:

Van egy papír nélküli honda nsr 125-ös motorom! Hogy tudom lepapíroztatni? Mennyibe kerülhet?

Figyelt kérdés
2013. márc. 18. 08:51
 1/7 anonim ***** válasza:

Milyen papírod van hozzá?

Ha semmi, akkor nem lesz belőle rendszámos.

Ha csak egy adásvételi és más semmi, akkor sem.

Ha van bármi, akkor írd le és kitaláljuk hogy elég lehet-e (pl. számla külföldről, adásvételi, ilyenek).

2013. márc. 18. 09:05
 2/7 A kérdező kommentje:

igazából semmi papírom nincs hozzá.. 50esként vettem. de szeretnék hivatalosan járni vele..

olyat nem lehet hogy váz és motorszámot újra regisztrálni? vagy ilyesmi?

2013. márc. 18. 09:49
 3/7 anonim ***** válasza:
Így esélytelen rendszámoztatni. Add el, és vegyél rendszámosat!
2013. márc. 18. 10:28
 4/7 anonim ***** válasza:
Sajnos ez így igaz. Első eredeti forgalmi kell a papírozáshoz, minden papír nélkül teljesen lehetetlen.
2013. márc. 18. 13:53
 5/7 anonim ***** válasza:

Idehaza sajna nem úgy működik hogy csak regisztráljuk a számait és mehet műszakira... :(

Ha magyar forgalmit szeretnél, akkor igazolnod kell a motor származását - pl. kell a külföldi kereskedőtől számla a nevedre, vagy külföldi forgalmi és adásvételi, ilyenek. Ha nincs semmi, akkor szóba sem állnak veled a hivatalok.

Sajnos volt ebben részem: én régi motorokkal foglalkozom, kaptam pl. egy 1954-es 125-ös Csepelt, de esélytelen - pedig tudom a régi rendszámát, csak a régi tulajjal nem tudom felvenni a kapcsolatot. Pedig az aktuális törvények szerint bármit megvenni csak az adott dolog tulajdonosától lehet.

Németországban van lehetőség hogy egyetlen adásvételivel besétálj a hivatalba, ott a vázszám alapján lekérdezik és ha nincs körözés alatt akkor a nevedre írják.

2013. márc. 18. 14:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha szerencséd van, bontóból, vagy egy törött motortól tudsz szerezni papirokat.
2013. márc. 18. 16:29
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha lehetne papír nélküli motort, akár ötvenesbe is, forgalomba helyezni, csak lopott motor futna az utakon..ezt senki nem akarja.
2013. márc. 19. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!