Azt mondták a jogosítvány amíg nem jár le alkalmas személy igazolására. Na de ha a Szig. Számot kérik akkor már nem jó?
Hivatalos papíroknál az van mindig megadva, hogy személyi igazolvány száma. De azt mondták, amíg nem jár le az orvosi, addig alkalmas a jogosítvány személyi azonosság bizonyítására, vagy hogy is nevezik ezt pontosan.
Na de a jogosítvány nem ugyan az mint a személyi ugye.
Jogsija nem mindenkinek van.
De ha én ahova kérik a személyi számot, oda beírom a jogsim számát, akkor az bukta?
Mégse ugyan az a kettő, hiába alkalmas a jogsi arra, hogy bizonyítsam, hogy én vagyok az ugye?
A jogosítvány alkalmas a rajta jelzett időpontig a személyazonosság igazolására, pl közúti ellenőrzésnél...
Nyilván a hivatali ügyintézésnél, ahol személyi számot, személyi igazolvány számot vagy adószámot kérnek, oda nem jó. Vannak okmányok, amit bizonyos helyeken nem tudsz helyettesíteni sem jogsival sem útlevéllel.
Van ahol ilyen esetben jó a jogosítvány száma is.
De sok helyre sajnos kell a személyi...
(nekem sem volt pár hónapig személyim, gond nem volt belőle sose, csak aztán kelletett a személyi szám...)
A kettőt ne keverjétek! :)
Személyi szám az a lakcímkártya hátoldalán van! Férfiaknál 1 essel Nőknél 2 essel kezdődik általában!
Az a személyi szám!
Ha meg igazolványszámot kérnek akkor be kell írni a jogsi sorszámát és ennyi oda lehet felé írni hogy Vez. Eng szám.
A Vezetői engedélyt lakcímkártyával köztelesek elfogadni ugyan ugy mint az útlevelet is nekem évek óta nincs személyim bankba mindenhól el kell fogadniuk a vezetőit lakcímkártyával.
Ez jogszabály utána lehet olvasni, a jogszabály azt mondja hogy minden magyar állampolgár köteles egy fényképes okmánnyal rendelkeznie!
Az lehet személyi lakcím
jogsi lakcím
útlevél lakcím
Csak hogy sokan ezt nem akarják elismerni az legyen az ő problémájuk!
Felesleges az igazolványt kiváltani +1500 .- ft é de mindenki ahogy jónak látja! :)
Jogosítvány vagy útlevél tökéletesen alkalmas mindenhol igazolásra. Ilyenkor a jogsi, vagy útlevél számát kell megadni szem.ig. szám helyett.MINDENHOL elfogadják, külföldön is. 10 éve nincs személyim, csak jogsi+utlevél.
Viszont érdemes a 3-ból kettőt kiváltani, mert ha csak 1 van és elvész macerás a pótlás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!