Autót szeretnék venni egy tőlem távol eső városban, hogyan kössek kötelező biztosítást?
Figyelt kérdés
Használt autót szeretnék vásárolni. A nekem megfelelőt minden bizonnyal lakóhelyemtől távol fogom megtalálni. A kérdés az, hogyan intézzem el a kötelező biztosítást már a vásárlás után azonnal, hogy problémamentesen indulhassak haza az autóval. Előre nem tudom, melyik kinézett autót vásárolom meg, függ az állapotától. Illetve ha online kötök biztosítást (ha az egyáltalán érvényes a megkötés pillanatától), hogyan tudom igazolni azt közúti ellenőrzéskor a rendőrnek?2009. szept. 8. 15:35
1/5 anonim válasza:
Én vásárlás előtt elmentem a megszokott biztosítómhoz, és ötöttem egy biankó biztosítást. Elmondtam hogy milyen autót akarok venni, ez alapján kötöttünk egy biztosítást. A vétel után bevittem a forgalmit, és véglegesítettük, amennyivel több előleget adtam, azt jóváírták a következő negyedévben.
2/5 anonim válasza:
Ha kereskedésbe vásárolsz ott nagy valószíűséggel meg tudod kötni, de egy városban ha magánszemélytől veszed is találsz egy üzletkötőt. Nézd ki előre melyik biztosító ajánlata jó.
3/5 A kérdező kommentje:
Elnézést, annyi maradt ki a történetből, hogy fiatal korom miatt nem mint tulajdonos kötném a kötelezőt hanem az üzembentartóra, jelen esetben anyámra. Ő aligha jön velem, nem tudom, hogy így marad-e még lehetőség?
2009. szept. 9. 00:12
4/5 anonim válasza:
Online pl. www.netrisk.hu
Akár néhány órán belül megkapod az igazolást.
Előnye, hogy több ajánlatot kapsz, és a számodra legkedvezőbbet választhatod ki.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2009. szept. 9. 16:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!