Nincs időd, a régi biztosítás a szerződés aláírásakor megszűnik! Ha közlekedni akarsz, akkor köss a neten biztosítást.
2013. febr. 2. 21:23
2/7 A kérdező kommentje:
Úgy lenne hogy mamámhoz vinném a motort 1,5 km-re ennyit elkockáztatok, de olyat hallottam hogy 24 órán belül meg kell csinálni, hogy ne legyen plusz fizetni való rá. Amúgy nem gond, mert kedden tervezem a biztosítást megkötni. csak sose lehet tudni mi jön közbe.
2013. febr. 2. 21:28
3/7 anonim válasza:
1,5 km nem nagy távolság - de én sem szívesen kockáztatnék, inkább kötnék biztosítást, vagy megbeszélném az eladóval hogy átgurul ő, aztán visszaviszed pl. kocsival (ha van ilyen lehetőség).
Közhely, de az ördög nem alszik. Képzeld ha a semmiből feltűnik egy tegnap forgalomba helyezett új Rolls-Royce és összetöröd a hátulját mert nem tudsz megállni. Én sem akarnám kifizetni zsebből a javítást...
2013. febr. 3. 01:04
4/7 anonim válasza:
Ha hazaúton nem kapott el a rendőr, akkor plusz két nap fedezetlenségi díjat fogsz fizetni és ennyi! Nem történik semmi!
2013. febr. 3. 06:27
5/7 anonim válasza:
Csak szólok, hogy fedezetlenségi díjat a díjnemfizetés miatt megszűnt biztosítás után kell fizetni! Az adásvétel szabályosan szűnik meg a biztosítás, így fedezetlenségi díj sincs! Ha meg történetesen segédmotorról van szó (mert a kérdésből ez nem derül ki) azokra egyáltalán nincs fedezetlenségi díj!
2013. febr. 3. 08:13
6/7 anonim válasza:
Én pedig megjegyezném, hogy biztosítást nem a rendőr miatt kell kötni! Ha a 1,5 km-en okoz egy balesetet, jó időre elintézheti magát anyagilag.
2013. febr. 3. 10:02
7/7 anonim válasza:
Én meg még azt jegyezném meg a sok okos megjegyzés mellé, hogy vételi szempontból tette fel a kérdést, nem eladásiból! Ha nem segédmotor, akkor igenis fog fedezetlenségit fizetni! Más kérdés, hogy két napi összegbe nem fog belerokkanni.
Utolsó aggódónak pedig természetesen igaz van, de remélhetőleg a 1,5 km-es hazaút nem követel majd halálos áldozatokat vagy okoz sokmilliós kárt!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!